Minneord til Øystein Lægreid

Øystein Lægreid døde lørdag 20. februar, 59 år gammel. Sykkel-Norge har mistet en hedersmann med høy integritet og et varmt hjerte for sporten. Hans mange venner sørger over tapet av en god kamerat.

Øystein var den spreke syklisten fra Sarpsborg som ble rammet av grusom kreft for knappe to år siden. Gjennom hele sykdomsperioden har han vært åpen om sin situasjon, behandling, fortvilelse og håp. Det er bare få dager siden han la ut en melding på Facebook om at nå var det snart slutt, men Øystein håpet likevel på en sykkeltur til våren. Slik gikk det ikke.

Det var sykling Øystein elsket mest. Han syklet hjemme i Østfold, på fjellet og i Spania. Hobbyen brakte han inn i Sarpsborg Sykleklubb og i sykkelkretsen i Østfold, hvor han var leder begge steder. Senere ble det verv i Norges Cykleforbund, der han satt som medlem av forbundsstyret fra 2008 til 2016. I den sammenhengen var han spesielt opptatt av terrengsykling, og bidro sterkt til at grenen utviklet seg. Han ville også ha med flere jenter i sporten, og var initiativtaker til Hennesrittet og Sølvstufossrittet.

Øystein Lægreid var alltid klar i talen og aldri redd for å si det han mente. Når han snakket, lyttet folk. Ikke bare fordi stemmen var klar og tydelig, men fordi han alltid hadde gode og saklige argumenter, og gode løsninger. Samtidig var han alltid ekstremt høflig og hyggelig, og behandlet alle med respekt. For Øystein var fellesskapet viktigere enn enkeltpersoner. Dette, sammen med hans høye integritet, var viktige egenskaper da han ledet valgkomitéen i Norges Cykleforbund gjennom turbulente tider for noen år siden.

På sykkelen var Øystein opptatt av å alltid bli litt bedre og raskere, spesielt i rittene han selv deltok i – helt til han ble syk og forstod at rekordenes tid var forbi.

 

Øysteins utallige sykkelvenner vil savne ham og huske han med glede. Våre tanker går til kone, barn og familien.

 

Jan-Oddvar Sørnes,
sykkelpresident