Minneord til Jan E. Gjertsen

Etter lengre tids sykdom sovnet Veteranklubbens leder Jan E. Gjertsen stille inn torsdag 15. april. Han ble 75 år.

Jan ble engasjert i sykkelsporten på 1980-tallet da sønnen begynte å sykle konkurranser. Han var en organisasjonsmann og kom tidlig inn i ledelsen av Lørenskog CK. Han var rittleder for klubbens arrangementer en rekke ganger. I 1987 tok han sammen med klubbkollega Øivind Wethal initiativ til at Lørenskog CK arrangerte landets første MTB-ritt. Sammen med Lars Forus i Sandnes SK utarbeidet disse regler for en kommende off-road cup og ble således pionerer for off-road-syklingen i Norge.

I perioden 1993-2006 satt Jan i styret i Akershus Cyklekrets, de siste ti årene som leder. I 1997 sto han i spissen for arrangering av Nordisk Mesterskap på landevei på Lillestrøm.

For sin innsats i klubb og krets er han blitt behørig belønnet. Han er æresmedlem i Lørenskog CK og har fått ACKs hedersmerke og NCFs fortjenestemerke.

I Norges Cykleforbunds Veteranklubb har han sittet i styret siden 2002, først som styremedlem og fra 2014 som formann. Han var bl.a. initiativtaker til og leder for klubbens mange turer til 6-dagers i København.

Jan var meget glad i Veteranklubben, og han holdt fast ved formannsvervet selv om sykdommen hans skapte utfordringer de siste to år.

Av yrke var Jan gravør. Det krever nøyaktighet, og det preget også hans virke innen sykkelsporten. Han stilte krav til sine styrekolleger, men stolte på dem, og selv var han en du kunne stole 100% på. Han kunne være jovial, men også streng. Han var en god leder for Veteranklubben, og vi vil savne ham.

 

Tore Milsett

Kasserer NCFs Veteranklubb