Martin nr. 16 og Katrine nr. 22 i EM

U23 gutta hadde store ambisjoner om topp plasseringer, men det ble en litt skuffende dag. Tobias Halland Johannessen som var vårt største medaljehåp veltet tidlig i løpet, kom seg tilbake, men etter tre runder måtte han gi seg på grunn av et kne som ikke spilte på lag. Spania satt opp et høyt tempo direkte fra start og dette var vi fornøyde med. Men når vi kom inn i finalen så var det kun Martin Bugge Urianstad og Idar Andersen av de norske som var med i et sterkt redusert felt. Idar ofret seg for Martin i siste klatringen, men han klarte akkurat ikke å følge når 7 ryttere slet seg løs. Martin spurtet inn til en 16. plass. Seier til Belgiske Thibau Nys med Filippo Baroncini ITA på sølvplass og spanske Juan Ayuso tok bronse.

I Elite damer klarte Katrine Aalerud  og Mie Bjørndal Ottestad å henge på lenge. Katrine ble nr. 22. 2,29 bak vinner Ellen van Dijk fra Nederland. Mie kom i mål på 29. plass. Ingvild Gåskjenn og Ingrid Lorvik måtte stå av.