Mange lyspunkter under BMX Europacup i Stuttgart

UEC Europa cup 7 og 8 ble i helgen kjørt i Stuttgart. Anlegget i Stuttgart er et anlegg bygget spesielt for treningsformål for tyske utøvere inn mot OL, og et treningssenter som også er benyttet flittig av andre nasjoner. Helgens konkurranser var de første som ble kjørt på anlegget, så det var knyttet stor spenning til banen og ikke minst det høye tekniske nivået på utøvere som anlegget krever.

I klassen Menn Junior hadde vi 3 utøvere, men det var Martin Fatnes som viste best form hvor han begge dager kjørte seg direkte til finale omgangene i første forsøk. Martin har vært gjennom en tung vår sesong hvor vinterens overtrening har satt sine spor. Tyskland viser at det er lys i tunellen og han kjører seg inn til en 1/8 dels finale begge dager.

Tuva Fjotland kjører solid begge dager i klassen jenter 15/16. Tuva vinner kvalifiseringsrunder og er klar for finale i søndagens ritt, men roter det dessverre bort i siste sving og ender på den sure 5. plassen i semifinalen. Uansett er to dager innenfor topp 10 bra i en tøff jenteklasse.

I gutter 15/16 har vi flere utøvere som viser fremskritt og kjører sterkt i innledende runder. Dessverre ender det i 1/8 finale for alle utøverne. Vi ser en klar progresjon og utøverne begynner å trives i feltet. To år uten konkurranser på dette nivået skal vi snart få ristet av oss.

I klasse Menn U23 har Niklas Halvorsen sin første konkurranse dette året. Det ender dessverre med fall i et tøft felt, men Niklas viser at han takler SX formatet bra og er klar for neste runde i Kampen, Nederland.

Hege Haga Idsøe kjører inn til en sterk 6. plass i damer 17+ på lørdagen. Hege kjørte sin første konkurranse etter 2. plass i VM i 2019, så hun er litt rusten, men fikk et solid resultat.

For BMX Norge er det også hyggelig å se at det kommer talenter i de yngre klassene.

Noah C. Meland kjører solid hele lørdagen med heat seiere og ender på en 10. plass i klassen gutter 14.

Stuttgart var et nytt skritt for mange av de norske utøverne og flere gleder seg til NC åpning neste helg og Europa Cup i Nederland første helgen i juni.

 

Ken Meland
GU BMX og lagleder

 

Publisert 16.05.2022

 

Hege Haga Idsøe med gode takter i Stuttgart.

Hege Haga Idsøe med gode takter i Stuttgart.

Niklas Halvorsen i full konsentrasjon.

Niklas Halvorsen i full konsentrasjon.

Noah Casanovas Meland med årsbeste i Tyskland.

Noah Casanovas Meland med årsbeste i Tyskland.

Stas med intervju for gjengen på 18 ryttere!

Stas med intervju for gjengen på 18 ryttere!

Anders Kjellesvig i svevet.

Anders Kjellesvig i svevet.

Martin Fatnes it is.

Martin Fatnes it is.

Martin Holmen i aksjon.

Martin Holmen i aksjon.