Landslagsuttak til Orlen Nations GP i Polen

Etapperittet som inngår i UCI Nations Cup for U23 sykles 29.-30. mai. Løpet består av to fellesstarter over 143,2 km respektive 124,6 km. Start og mål er forlagt begge dagene til byen Bialystok i østre delen av Polen. 22 nasjoner stiller til start, i tillegg til 3 regionale lag fra arrangørlandet.

Det er første gangen på over et år at et Nations Cup ritt for U23 arrangeres. Det blir et spesielt ritt der vi følger den strenge Covid-19 protokollen til UCI, som blandt annet betyr et ritt uten publikum.

– U23 landslaget fikk ikke kjørt noe internasjonale ritt i 2020 (foruten EM), og mange av våre norske klubbryttere har heller ikke kjørt internasjonale ritt på over et år. Uttaksprosessen blir da også noe mer utfordrende, i tillegg til regler for innreisekarantene. Jeg har til dette rittet valgt og kun ta ut syklister som allerede har konkurrert internasjonalt i år sier, sportssjef Hans Falk.

– Dette er et ungt og meget spennende lag som jeg både tror og håper kan kjøre inn gode resultater. Det blir også interessant å se Skretteberg og Lunder som her får sin landslagsdebut, sier Falk, som er lagleder under rittet sammen med Kai Lexberg.

Laget vil bestå av:

Tord Gudmestad, Stavanger SK / Team Coop
Eirik Lunder, Stavanger SK / Team Coop
Oskar M. Johansson, Grimstad SK / Uno-x DARE Development team
Sakarias K. Løland, Fana IL / Uno-x DARE Development team
Ludvig F. Aasheim, SK Rye / Uno-x DARE Development team
Mathias Skretteberg, Ringerike SK

 

Publisert 12.05.2021