Landslagssamling og trenerseminar for Terreng på Ås

Landslaget hadde samling i Vestby/Ås uke 12. Utviklingslag og WC lag var endelig samlet til solide økter i sammen. Etter altfor mange avlyste samlinger var det julekveld, bursdag og 17. mai på en gang for oss ledere og utøvere.

26 utøvere var invitert, 20 utøvere deltok. Samlingen ble innholdsrik med variasjon i langtur, teknikk og hardøkt på Hoxmark Bikepark. Torsdag kjørte vi fokus på teknikk. Utøverne ble satt i fire grupper og skulle jobbe med Rock garden, Off camber, dosering og sving/hopp. De måtte dele erfaringer og finne løsninger på hvordan optimalt løse de forskjellige oppgavene. Dette ga oss utbytte på flere punkter;  erfaringsutveksling, samarbeid, bli bedre kjent og ikke minst bedre til å sykle. På ettermiddagen ble det konkurranse basert på teknisk vurdering av Lars Stensløkken og Eddy Storsæter.

Videre på økt to var det sprint på programmet. To og to kjempet sammen og gjennomsnittstiden ble tellende. Artig spesifikk økt på startrening, som er av betydning for en god start.

Lørdag var det trenerseminar med 42 påmeldte trenere. Målgruppa var trenere for utøvere i alderen 10-16 år. Vi gikk igjennom NCFs utviklingsplan og teknikk spesifikt. Det var også en praktisk økt ute, hvor Mats Tubaas Glende og Knut Røhme bidro på en flott måte.

Eddy Knudsen Storsæter
Sportssjef Terreng

Alle foto: Jan Strøm Aasgard

 

Publisert 31.03.2022

Sprint trening

Sprint trening

Teknikk trening

Teknikk trening

Dropp trening

Dropp trening

Fagerhaug i fokus

Fagerhaug i fokus