Landslaget i Tour of Norway 2023

Tour of Norway er overstått og vi ønsker å få gratulere arrangør med et fantastisk ritt og takke for invitasjonen. Vi stilte i år med rittets yngste mannskap av samtlige lag på start. Vår målsetning var å være med å sette farge på rittet samt vise oss frem på en offensiv måte. Dette klarte vi å innfri hvor vi var representert i mer eller mindre samtlige brudd på alle etapper.

Samtlige 6 ryttere gjennomførte rittet på en god måte og alle kom til mål i Stavanger under siste etappe. Det at unge ryttere får muligheten til å delta i et slik ritt på hjemmebane på denne måten betyr utrolig mye for både utviklingen videre, men også for interessen for å skape nye forbilder.

Vi vet at for å bli god og ta steget videre må en kjøre ritt og utvikle seg gradvis. Det å få delta under TON gir utrolig mye lærdom som hver av disse rytterne komme til å ta meg seg videre i egen utvikling. Samtidig er det viktig å gi de unge og nest beste ryttere i Norge en mulighet for å kunne få delta i ritt på et slikt nivå da flere av disse både bor og sykler for lag i utlandet i tillegg til egen norsk klubb.

Med tanke på årets opplevelser håper vi at et landslag i TON er en motivasjonskilde til videre satsning for alle syklister i Norge som ønsker å følge drømmen. Samtidig viser at det er mulig for deltagelse i et av de største sykkelritt i Norge selv om man ikke kjører på et conti – eller pro-team.

Årets unge landslag besto av:

Torbjørn Andre Røed, Asker CK/Above and Beyond Cancer p/b World
Halvor Dolven, Asker CK
Trym Brennsæter, Glåmdal SK/Groupama-FDJ Conti
Simen Evertsen-Hegreberg, Stavanger SK/Tirol KTM Cycling Team
Ludvik Aspelund Holstad, Lillehammer CK
Eirik Vang Aas, Gauldal SK/CC Etupes

Gratulerer til Uno-X Pro Cycling Team og Alexander Kristoff med seier på siste etappe i årets Tour of Norway, og det var veldig gøy å få en helnorsk seier. Vi merket oss at Ådne Holter (22) ble beste nordmann i sammendraget på en 7. plass og Tobias Halland Johannessen (23) nr. 9 – veldig sterkt av Uno-X Pro Cycling Team.

Britiske Ben Tulett fra INEOS vant prologen og sammenlagt, med sin sympatiske lagkamerat Magnus Sheffield på andreplass. Siste pallplass i sammendraget gikk til Thibau Nys fra Trek-Segafredo, som også vant 2. etappe. Mike Teunissen fra Intermarché-Circus-Wanty tok seieren på 1. etappe.

Stian Remme
Lagleder for landslaget i TON

 

Publisert 30.05.2023

Gjengen

Gjengen

Alexander Kristoff tar siste stikk for Uno-X

Alexander Kristoff tar siste stikk for Uno-X