Laguttak til Paris-Roubaix Junior 2021

Rittet for menn junior sykles søndag 11 april. Løpet er 115,8 km med 29,2 km brostein. Rytterne starter i byen Denain, og sykler 30 km før de kommer inn i løypa til menn elite. Derfra kjøre de de samme siste 17 brosteinspartiene som eliten, før de går i mål på den legendariske velodromen inne i Roubaix.

 

Nytt av året er at også kvinner elite skal kjøre Paris-Roubaix. Damene skal kjøre samme løype som menn junior. Det blir ett spesielt ritt der vi følger den strenge Covid-19 protokollen til UCI, som betyr et ritt uten publikum.

 

Det er over ett år siden sist laguttak for Morgendagens Helter landslaget. Vi fikk ikke kjørt noe internasjonale ritt i 2020, dermed har vi ingen juniorutøvere som kan videreføre rutiner og erfaring videre fra rytter til rytter.
Uttaksprosessen blir da også noe mer utfordrende. Jeg har valgt å stort sett ta ut andreårsjuniorer, men velger også å ta med Simen som ble ungdomsmester i 2020, sier landslagsleder for menn junior landevei Kai Lexberg.

Selv om dette blir landslagsdebuten for hele laget , mener jeg at vi har ett meget spennende lag som jeg både tror og håper kan kjøre inn gode resultater. Det blir spennende å se hvordan vår regjerende Norske mester er opp mot de beste i verden. I tillegg til hvordan fjorårets Ungdomsmester i 16års klassen klarer seg når han tar steget opp, legger Lexberg til. 

 

Laget vil bestå av:

Even Thorvaldsen, Lillehammer SK

Kalle Petter Brodahl Kvam, Stjørdals-blink

Karsten Feldmann, Stavanger SK

Per Strand Hagenes, Sandnes SK

Stian Fredheim, Glåmdal SK

Simen Evertsen-Hegreberg, Stavanger SK