Det ble en svært lærerik uke for våre Challengeryttere og juniorrytter i BMX VM som gikk av stabelen 26.-31. juli i Nantes, Frankrike.

Gutter 16: Marton Tveit (Sandnes BMX) og Elias Casanovas Meland (Sviland BMX)

Gutter 15: Martin Holmen (Sviland BMX)

Gutter 14: Noah Casanovas Meland og Jakob Tangen Kyllesø (begge Sviland BMX)

Menn Junior: Martin Fatnes (Klepp BMX)

Coach: Tore Navrestad

Søndag og mandag: Rytterne våre fikk en treningsøkt på banen hver av disse dagene sammen med nærmere 500 andre ryttere fra utvalgte nasjoner som vi fikk tildelt felles treningstid med. Tore filmet alle våre ryttere under trening og på kvelden, og samlet han dem rundt samme bord for tilbakemeldinger og diskusjon.

Alle var samstemt i at det var en fantastisk bane som var bygget til årets VM og de gledet seg til resten av uken.

Tirsdag og onsdag: Her hadde vi «hviledag» da det var andre klasser som kjørte sine konkurranser disse dagene. Tore arrangerte da tilpassede sprintøkter for å få rytterne optimalt forberedt til torsdagen, som var den store dagen for våre gutter og jente.

Torsdag:

Vi delte telt med Slovenia og Estland og med totalt 13 ryttere i teltet fungerte det helt fint.

Alle rytterne fikk en runde oppvarming på banen før motos ble kjørt i gang.

Resultater:

Noah (2-3-4) og Tuva (2-3-2) gikk begge klart videre fra innledende moto’s til 1/8 finaler, men der hadde de begge marginer mot seg slik at de røyk ut.

Noah får et fall på første sletten slik at han var sjanseløs på avansement. Tuva kom til kort i et knallhardt 1/8 moto (hvor alle de fire som gikk videre ble med hele veien til finalen).

Med oppsettet i VM forsvinner mange ut allerede etter motos i alle klasser, og denne dagen ble det for tøft for de resterende å komme seg videre til finalene. Det ble allikevel kjørt flere gode motos, men totalen ble litt for dårlig til avansement. Blant annet fikk Elias en 3. plass i sitt første moto, mens Martin klinket til med en 2. plass i sitt siste moto (fikk virkelig vist frem hvilket nivå han har inne etter at han i realiteten var utslått etter to motos).

Norge hadde også med en juniorrytter ved Martin Fatnes. Martin fikk med seg to treningsøkter på banen før løpet. Tore Navrestad ordnet plass til Martin på open practice onsdag kveld og i tillegg var det trening fredag. Lørdag var løpsdag. Martin fikk syklet 3 heat; 1 Moto, LCQ og 1/8 finale. I LCQ ble han nummer 2 og gikk dermed videre til 1/8 finale. Dessverre ble det en dårlig start i 1/8 og han kom seg ikke videre.

Kort oppsummert: Det ble ikke de resultatene vi drømte om, men rytterne har fått svært nyttig mesterskapserfaring og ikke minst har de benyttet anledningen til å suge til seg mye læring fra Tore Navrestad som stilte opp som coach for våre ryttere i mesterskapet. Disse rytterne vil komme sterkere tilbake!