Ladies Tour of Norway 2021

Det ble som tidligere år arrangert et meget profesjonelt World Tour ritt for damene av Roy Moberg & Co denne helgen. Nytt av året var en etappe fra Drammen til Norefjell lørdag, som skilte klinten fra hveten i bakkene opp til mål. Det er et stort apparat i gang for å kunne gjennomføre et slikt etapperitt, med over 1100 funksjonærer i tillegg til arrangørstab, kommissærer og TV team. Arrangørene måtte i tillegg legge opp til god sikkerhet ift. covidsituasjonen, men alt gikk allikevel så godt som på skinner. Vi gratulerer Ladies Tour of Norway med et meget bra gjennomført arrangement!

Det var Annemiek Van Vleuten fra Nederland og Movistar som tok seieren sammenlagt. Hun vant også den harde 3. etappen fra Drammen til Norefjell. Første etappe fra Halden til Sarpsborg ble vunnet av amerikanske Kirsten Faulkner, med vår egen Susanne Andersen fra Team DSM på en god andreplass. På andre etappe fra Askim til Mysen ble det nederlandsk seier til Riejanne Markus fra Jumbo-Visma. Her var Stine Borgli beste norske med en 9. plass for FDJ. Siste etappe fra Drøbak til Halden ble vunnet av en gledesstrålende Chloe Hosking fra Australia/Trek-Segafredo. Beste norske på 4. etappe ble Emilie Moberg med 10. plass.

Det var totalt 15 norske damer med i årets Ladies Tour. Foruten Susanne på Team DSM og Stine på FDJ, var Emilie Moberg og Elise Marie Olsen med for teamet Drops. 5 av 6 jenter på Team Coop-Hitec Products var også norske. Her kjørte Ingvild Gåskjenn, Amalie Lutro, Ann Helen Olsen, Mari Hole Mohr og Anne Dorthe Ysland.

Vi hadde med det norske landslaget i Ladies Tour, som besto av både «gamle» travere og relativt ferske syklister i landslagssammenheng.

Det var sterk kjøring av landslaget i LToN. Ungjentene Tiril Jørgensen og Magdalene Lind imponerte i sin debut på World Tour nivå med offensiv og uredd sykling. Vi sitter representert i bruddet på to av etappene med Tiril og Vita Heine, mens Ingrid Lorvik viser sin styrke opp til Norefjell. Mie Ottestad kjører jevnt godt hele veien og avslutter med en sterk 15. plass på siste etappe, mens Birgitte Andersen Nilssen gjør en kjempejobb for laget underveis.

Ungdomstrøya ble vunnet av Niamh Fisher-Black fra Team SD Worx (New Zealand). Poengtrøya gikk til Alison Jackson fra Liv Racing (Canada). Klatretrøya fikk nederlandske Nina Buijsman fra Team Park Hotel Valkenburg med seg hjem. Norgestrøya ble også denne gangen tildelt Emilie Moberg.

Under etapperittet hadde juniorlandslaget for kvinner samling, og det ble en spennende dag for disse da de kjørte bakketempo fra bommen i Noresund opp til Norefjell Ski & Spa 60 minutter før feltet under 3. etappen. Det var mye publikum og god stemning når jentene kom i mål.

Bildet øverst: landslaget i LToN.

Alle foto: Eventfotografene/Kenneth Asbjørnsen/Jan Tore Sveen


Publisert 16.08.2021

 

Trøye-podium i LToN.

Trøye-podium i LToN.

Amalie Lutro og Ingvild Gåskjenn i godt humør.

Amalie Lutro og Ingvild Gåskjenn i godt humør.

Kommissærene i LToN

Kommissærene i LToN