Kongen av Stavanger – Uno-X mot Tour de France

2.pinsedag syklet Alexander Kristoff inn til sin tiende seier og Uno-X sin første seier i Tour of Norway. Denne trengte vi og kongen av Stavanger!

Alle lag lever av selvtillit og troen på at det er mulig å vinne. Sykkelsporten er nådeløs i så måte, man taper oftere enn man vinner. Det er sportens natur. Samtidig – hva er det å tape? Jeg har alltid sagt at vinnerkultur ikke handler om å vinne hele tiden, men at vi har et lag som setter seg selv i posisjonen med sjansen til å vinne så ofte som mulig. Dette tankesettet forsterker fokus på prestasjon og arbeidsoppgaver i forventning om at resultatet kommer som en naturlig konsekvens.

Martin Urianstad Bugge kom trillende over mållinjen lenge etter feiringen av Alexanders seier på mandag. Han hadde vært på jobb i første del av rittet og lurte på hvordan det hadde gått. Enorm glede for SSK-rytteren når han fikk høre at en annen SSK-rytter i eget lag hadde tatt det.

I selve spurten på mandag ble Alexander ledet ut av Oksen Ferdinand aka Rasmus Tiller. Adrenalinet til Rasmus pumpet så hardt etter målgang at han knapt klarte å snakke. Treffer han et annet hjul i opptrekket så ryker Tour de France. Blokkerer han Alexander for lenge så ryker seieren hans. Marginene er så uendelig små!

Ikke fortell meg at dette laget ikke kan vinne en etappe i Tour de France. Vi har vinnertyper og har vinnerkultur. Men ja, vi trenger også de berømte marginene. Vi trenger at hver hjelperytter treffer riktig med sin jobb. Vi trenger at kapteinen vår har diamanter i beina og er hakket hvassere enn alle andre i den samme spurten. Men ja, det kan gå!

Troppen er på vei ut i Europa igjen. Dauphine starter på søndag – og sendes live på TV2. Det kanskje største oppkjøringsrittet før Touren. Dit skal vi med klatregjengen vår. Tvillingene, Træen, Gregaard og Charmig + robuste Bugge og Dversnes.

Klassikergjengen får puste litt ut før de veldig snart skal til Belgia for å sykle èndagsritt og Belgia Rundt.

Fasen er spennende. Vi skal «røyke ut» hvem som er i sin beste form. Hvem som viser seg plassen verdig. Hvem som holder seg frisk og skadefri. Momentene er mange, og vi skal under enhver omstendighet ta ut et lag som er i form. Ingen har klippekort.

I fjor holdt Anders Skaarseth på å ta vår første seier på WorldTouren i nettopp Dauphine. Han ble nr. 2 i spurten på 2. etappe. Tobias ble nr. 10 sammenlagt. Klarer vi å gjenskape den prestasjonen skal vi være meget fornøyde.

NB! Seertallene fra Tour of Norway var meget gode – lover godt for sykkelsommeren!

 

Jens Haugland
Uno-X Pro Cycling Team

Rasmus Tiller

Rasmus Tiller