Kø-kjøring, sykdom og velt på tjukke hjul i Leogang

Det ble ikke det helt optimale resultatet for hverken terrenglandslaget eller utfor-rytterne våre i World Cup MTB i Østerrike i helgen.

Emil Hasund Eid fikk i seg noe gjørme på gjennomkjøringen og spydde natten før og kunne ikke delta. Mats Tubaas Glende ble nr. 40 og Knut Røhme nr. 43, etter to stopp i første klatring. Dette førte til at de kom et stykke bak og det ble kø-kjøring i to runder som gjorde at de tapte mye tid. De klatret oppover hele veien, men frustrerende for gutta og ikke komme seg fremover. Mats og Knut kjempet godt og er blant de beste førsteårs gutta, så dette lover godt.

I utfor var det en sleip og utfordrende løype for våre tre jenter; Mille Johnset, Frida Helena Rønning og Kine Haugom. I tillegg hadde vi med Simen Smestad i menn elite. Emil Haugom var påmeldt i juniorklassen, men deltok ikke da han sliter med en skade i skulderen.

Frida var vår mest uheldige med et seriøst fall i kvalifiseringen. Hun er en tøffing, og måtte brekke seg opp på sykkelen for å kjøre finalen og endte på 12. plass i kvinner elite. Mille ble beste norske kvinne med en 8. plass. Kine deltok i juniorklassen for kvinner, men løypa ble hakket for tøff med velt og hun endte på 14. plass. Simen ble nr. 95 av 168 startende og kom ikke til finalen, men kjørte allikevel et godt ritt, og det er bare å jobbe på.

Første ritt for rundbane blir NM Terreng til helgen (16.-19. juni) i Lillehammer. Deretter går det slag i slag med World Cup ritt i juli. Første ritt ut for både rundbane og utfor blir i Lenzerheide i Sveits helgen 8.-10. juli.

 

Foto: Armin M. Küstenbrück/EGO-Promotion (Facebook)
Bildet er tatt i Nove Mesto i mai 2022/Mats Tubaas Glende

 

Publisert 15.06.2022