Kjemperesultater av BMX-ryttere i Europacupen

Europacup 5 og 6 ble arrangert i Valmiera, Latvia 6.-7. mai på banen til to ganger olympisk mester i BMX Maris Stormbergs. Det deltok 23 norske utøvere fra 13 til 27 år, og flere syklet seg inn til finaler. Det var sterke prestasjoner i Latvia, kanskje den beste helgen for norsk BMX på flere år.

I gutter 13 år kjørte Lars Tobias Stene fra Sandnes BMX inn til en sterk 8. plass i runde 5 og fulgte opp med en semifinale på dag to. Magnus Haaland fra Klepp BMX syklet bra hele helgen og fikk 6. plass i finalen første dagen og 7. plass i finalen på dag to i gutter 14 år. Fra Sola BMX deltok Ylva Berfjord i jenter 13/14 år, og hun fikk tredje plass i runde 5 og syklet enda bedre på dag to, hvor hun kom inn på andre plass. I menn 17-24 år deltok Vegard Vaule Milenkovic og Philip Vigre Nesse, som begge sykler for Sviland BMX. Vegard vant den første dagen og Philip ble nummer 4. På dag to var Vegard på 2. plass til siste sving hvor han kjørte ut og ble sist. Philip syklet teknisk bra og ble nummer 4.

Fra Talent team Norway sykler Victor Haugen fra Bærum og omegn sykkelklubb inn til to kvartfinaler og tok ett steg vider fra Zolder. Tuva Fjotland fra Klepp BMX syklet også bra hele helgen, selv om det var utfordrende forhold og en krevende bane. På dag en syklet Tuva inn til en sterk tredje plass. På dag to ble det litt stang ut, men to finaleplasser på en helg er bra i Europacupen. Niklas Halvorsen fra Moss BMX tok også et steg videre fra Zolder og syklet raskt rundt banen. Noen gode svinger sørget for at han kvalifiserte seg til semifinale og ble til slutt 12. Dag to gikk ikke like bra og han ble nr. 28.

Det var også flere andre norske utøvere som syklet bra hele helgen og som kom til semifinaler. Resultatene fra helgen viser at det trenes bra og klubbene gjør en god jobb med å skape og utvikle talent. Utøverne er en sammensveiset gjeng som alle bidrar til å gjøre hverandre gode og unner hverandre suksess.

 

Tore Navrestad
Sportslig leder BMX

 

Publisert 12.05.2023

Vegard Vaule Milenkovic (nr. 1) og Philip Vigre Nesse (nr. 4) sammen med Tore Navrestad.

Vegard Vaule Milenkovic (nr. 1) og Philip Vigre Nesse (nr. 4) sammen med Tore Navrestad.

Tuva Fjotland

Tuva Fjotland

Axel Sørgard Granberg

Axel Sørgard Granberg

Ylva Berfjord nr. 3 og 2 i Europacupen

Ylva Berfjord nr. 3 og 2 i Europacupen

Philip Vigre Nesse

Philip Vigre Nesse

Tuva Fjotland nr. 3

Tuva Fjotland nr. 3

Magnus Haaland

Magnus Haaland

Fornøyde Klepp-ryttere

Fornøyde Klepp-ryttere

Tobias Stene

Tobias Stene