Kine Haugom tok sølv i EM Utfor

I helgen var det duket for Europamesterskapet i Maribor for utforsyklistene i junior, elite, master og ungdomsklassene.

Norges hadde med Kine Haugom i kvinner junior, Emil Haugom i menn junior og Nicolai Grip Haglev i klasse U15. Dessverre kom ikke Emil til finalen, etter et fall i seedingen. Nicolai Grip Haglev ble nr. 21 i sin klasse, og har tidligere hatt gode resultater i flere IXS ritt. Det var Kine som tok edelt metall – og et hakk edlere enn i fjor, der hun kjørte inn til bronsemedalje i 2021.

Kine var litt skuffet og hadde håpet på gull, men mener sølv også er bra. Hun var kun 5,43 sekunder bak vinner Izabela Yankova fra Bulgaria i mål.

 

«Det regnet kvelden før finalen, så første skogpartiet var litt glatt, forteller Kine. Jeg mistet grepet på en rot, slik at jeg skled ned i et hjørne. All farten min forsvant, og jeg måtte derfor tråkke i gang igjen. Jeg mistet mye tid, men det holdt heldigvis til en andreplass», avslutter en ganske fornøyd Kine.

 

Nå skal Kine trene nedover i Europa, før hun skal i ilden i World Cup ritt i Sveits (Lenzerheide) helgen 8.-10. juli og World Cup helgen etter i Andorra (Vallnord).

Vi gratulerer og ønsker masse lykke til videre i sesongen!

 

Foto: UCI/Privat

 

Publisert 27.06.2022