Kalas Rye Terrengsykkelfestival dag 1

Etter jobb og skole var det klart for første dag av Kalas Rye Terrengsykkelfestival, som arrangeres denne helgen av SK Rye. Fredagens ritt var kun for de eldre klassene, nemlig kvinner og menn 15-16, junior og senior. Menn 15-16 og menn junior ble delt opp i heat på tre og fire, med en startintervall på to minutter. De som var best rangert før kveldens ritt ble plassert i de bakerste heatene. Når startskuddet gikk var det bånn gass, én runde i en trasse på rett over fire kilometer.

 

For resterende klasser, altså alle dameklassene og menn senior var det kort rundbane med fellesstart på planen. Alle damene startet samtidig, og med 48 jenter påmeldt var det et stort felt som dro ut på sin runde når klokken ble 18:30. Oda LaForce fra IF Frøy ledet jentene ut av stadion-område og etterlot seg en stor støvsky i det de suste forbi. At alle jentene starter samtidig åpner for at de yngre jentene kan yppe med de litt eldre, og hjemmefavoritt og første års junior Kamilla Aasebø fra SK Rye grep uten tvil den muligheten. Gjennom hele rittet lå hun i tet, og slo nesten hele startfeltet da hun krysset målstreken like bak dagens vinner i seniorklassen, Linn Gustafzzon fra Sverige. Bak dem kom jentene som perler på en snor. Malin Karslen fra Soon CK ble nummer to i juniorklassen, foran Elin Karlsson fra Sverige som ble nummer tre. I seniorklassen var det Line Mygdam fra Danmark som tok andreplassen foran Malene Degn, også fra Danmark. Oda LaForce ble beste nordmann på en god fjerdeplass.

 

Når jentene trillet over målstreken, gikk startskuddet for menn senior. 43 fokuserte og målrettede ryttere satte fart ut fra start og den viktige kampen om plasseringer var i gang. Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB Racing Team tok ledelsen opp de første, seige gruspartiet. Når rytterne var godt over halvveis var det Knut Røhme fra Romeriksåsen, ikledd den gule ledertrøyen for NorgesCupen som hadde overtatt ledelsen, tett fulgt av Martin Farstadvoll fra IF Frøy. På hjul lå Simon Andreassen fra Danmark, Erik Hægstad fra Lillehammer CK / Lapierre Mavic Unity, Gustav Heby fra Danmark og Ole Sigrud Rekdahl. Klar over at første rytter opp siste bakken ved stadion mest sannsynlig er første rytter i mål, var det full spiker fra Knut Røhme som kom først ned den tekniske utforkjøring og inn i løypas siste klatring. Det var lite å gjøre med dagens seiersherre, men plasseringene bakover var ikke avgjort, og det ble flere tette dueller opp den siste klatringen. Martin Farstadvoll krysset målstreken som nummer to, under sekundet foran Erik Hægstad som ble nummer tre.

 

Siste start var for menn junior, som var delt opp i heat. Det var det siste heatet som fikk dagens beste tid, og det ble utrolig jevnt mellom de to aller beste. Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Okygen Cykleklubb har vist seg uslåelig denne sesongen. Mads Koritov fra Romeriksåsen SK ga seg likevel ikke uten kamp. I mål skilte det under ett sekund, men det var nok en gang Sivert Ekroll som trakk det lengste strådet og kunne strekke armene i været på toppen av pallen. Med nok en seier leder han fortsatt NorgesCupen for menn junior. Mads Koritiv ble nummer to, foran Sigurd Stubberud fra Soon CK fikk dagens tredje beste tid.

 

15-16 og junior-klassene har denne helgen et eget etapperitt. Med seier på fredagens etappe er det Sara Aaboe Kallestrup fra Danmark som har ledertrøyen i kvinner 15-16, Sindre Orholm-Lønseth fra SK Rye i menn 15-16, Kamilla Aasebø fra SK Rye leder i kvinner junior og Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb leder i menn junior.

Kortbane står på planen på lørdag, og her vil det være høy fart og mye spenning gjennom hele dagen. Ta turen til Langsettløkka i Oslo for å heie frem landets mest ivrige syklister, fra seks år og oppover. Vi gleder oss til en fartsfylt helg!

 

Resultater finner du her:

https://rittresultater.no/sb_tid/1586

 

 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Publisert: 06.05.2023

Kamilla Aasebø

Kamilla Aasebø

Oda LaForce

Oda LaForce

SIVERT EKROLL

SIVERT EKROLL