Juniorlandslaget til Paris-Roubaix

Da er det klart for årets første landslagsuttak for junior gutta landevei.

Etter at vi vant NationsCup sammenlagt i 2023 og fått vist igjennom mange år at vi har hatt veldig sterke landslag, blir det en stor oppgave for årets junior kull og repetere suksessen!

«Vi skal gjøre vårt beste, og ser vi på hva som er gjort av trening og tester igjennom vinteren, virker det som om vi skal klare å få noe bra ut av denne sesongen også», sier landslagsleder Kai Lexberg.

De første uttakene er alltid vanskelige, siden det er veldig få ryttere som allerede har startet sesongen. Derfor er uttaket basert på både resultater fra sist sesong, testresultater, analyse av dagbøker og landslagslederens magefølelse..

 

Litt om hver utøver:

Håkon Eiksund Øksnes: (Lillehammer CK)
Første års junior og var helt klart den sterkeste -07 utøveren her hjemme i fjor og har allerede startet sesongen for sitt nederlandske lag, og kjørt Brussel-Kuurne-Brussel der han ble nr. 5.

Felix Ørn-Kristoff: (Stavanger SK)
Kjørte de fleste løp for landslaget også i 2023 og toppet det med å bli nr. 3 i VM.

Andreas Flaatten: (Tønsberg CK)
Fjorårets sølv vinner på NM Tempo, og fikk også prøve seg på landslaget ved en anledning i 2023. Testene i vinter viser at han er blant våre sterkeste.

Marius Innhaug Dahl: (Tønsberg CK)
En nok den i laget som har størst internasjonal erfaring i og med at han også kjører for Decathlon AG2R sitt junior lag. Han viste god form nå sist helg med å bli nr. 4 sammenlagt i Guido Reybrouck Juniors.

Anders Wæhre: (Asker CK)
Kjørte også i 2023 på landslaget ved en anledning, men fjoråret var preget av mye sykdom. Har nå fått en god vinter og Anders har mye av egenskapene som trengs i ett ritt som Paris-Roubaix Junior.

Telman Tronstad Tveit: (Asker CK)
Første års junior som vant UM tempo i 2023, imponerte meg på tester og viser styrke. Er med for å lære og få erfaring.

«Jeg mener vi har et godt lag og det var viktig for meg å ha med to første års juniorer når jeg mener de er sterke nok. Med dette laget mener jeg vi kan være med å kjempe i toppen. Det er helt klart mange gode juniorryttere som ikke kommer med nå i første omgang, men med så mange gode ryttere vi har nå, blir nåløyet trangt for å komme med på laget, avslutter Lexberg.

 

Publisert 20.03.2024

 

Felix Ørn-Kristoff

Felix Ørn-Kristoff

Telman Tronstad Tveit

Telman Tronstad Tveit

Anders Wæhre

Anders Wæhre

Håkon Eiksund Øksnes

Håkon Eiksund Øksnes