Juniorlandslaget til Course de la Paix i mai

Neste oppdrag for juniorgutta er det tradisjonsrike Fredsrittet som går av stabelen 2.-5. mai. Dette er nok det største og viktigste rittet for juniorsatsingen i løpet av sesongen. Rittet arrangeres for 52. gang og siden vi fikk vår første seier i dette rittet med Idar Andersen i 2017 har vi også vunnet med Per Strand Hagenes, og med Jørgen Nordhagen i fjor.

Vi stiller med et sterkt lag også i år, laget tar med seg bra med selvtillit inn i dette løpet etter to etappeseiere i Italia sist helg.

Uttak landslag junior:

Felix Ørn-Kristoff, Stavanger SK
Håkon Eiksund Øksnes, Lillehammer CK
Andreas Flaatten, Tønsberg CK
Marius Innhaug Dahl, Tønsberg CK
Nikolai Rysletten-Solvoll, Glåmdal SK
Aleksander Karbu, Lillehammer CK

Felix, Håkon, Andreas og Marius er med videre fra Italia. Nye inn på laget er Nikolai Rysletten-Solvoll og Aleksander Karbu.

«Nikolai er tempo- og klatresterk, og jeg mener dette er et løp som bør passe han veldig bra. Aleksander er en mer klatre type og er førsteårs junior. Gleder meg til å se hvordan han klarer seg i det harde løypene i Tsjekkia», sier landslagsleder Kai Lexberg.

Alle gutta på juniorlandslaget går på toppidrettsgymnas. Felix på St. Svithun, Nikolai på NTG Kongsvinger, Aleksander og Håkon på NTG Lillehammer, og Andreas + Marius på WANG Toppidrett i Tønsberg.

Vi ønsker masse lykke til i Tsjekkia!

Foto fra arrangøren av Eroica i Italia.

 

Publisert 24.04.2024