Juniorlandslaget menn til Paris-Roubaix

Årets Paris-Roubaix Junior går av stabelen søndag 9. april og blir kjørt rett i forkant av menn elite klassen. Gutta kjører 111,1 km hvor 29,2 km er på de berømte og fryktede brosteinene. Juniorene kjører de samme siste 17 brosteinspartiene som menn elite, og går i mål på Velodromen i Roubaix ca. to timer før proffene.

Det har ikke vært mange ritt siden VM i Australia 2022, noe som gjør at de fire første i uttaket som kjørte VM får fornyet tillitt. Hverken Jørgen Nordhagen, Mikal Uglehus eller Jesper Stiansen kjørte Paris-Roubaix i 2022, mens Kasper Haugland og Storm Ingebrigtsen var med i fjor.

Storm har testet veldig bra og vist at han har mye av det vi ser etter i et slikt ritt. Debutanten er Felix Ørn-Kristoff som er førsteårs junior. Han besitter mange gode egenskaper, og har vist at han kan takle utfordringene vi møter i Roubaix. Felix kjørte veldig sterkt i den siste NorgesCupen i 2022, da som 16-åring. Han har testet bra i vinter og hatt gode resultater på bane igjennom vinteren.

 

Uttak til Paris-Roubaix Junior:

Jørgen Nordhagen, Lillehammer CK
Mikal Uglehus, Bergen CK
Jesper Stiansen, Kristiansands CK
Kasper Haugland, Lillehammer CK
Storm Ingebrigtsen, Ringerike SK
Felix Ørn-Kristoff, Stavanger SK

 

Kai Lexberg
Landslagsleder menn junior landevei

 

Bildet er fra fjorårets Paris-Roubaix Junior.

 

Publisert 14.03.2023