Julehilsen fra Hans Falk

Etter 8 uker på sykehus med de to første cellegiftkurene, som var en tøff behandling med masse bivirkninger, fikk jeg komme hjem noen uker. Så var det i gang med den tredje cellegiftbehandlingen. Denne gangen var det ikke like mange bivirkninger og jeg følte meg mye bedre. Ble så lagt inn 14. desember for den fjerde cellegiftkuren og nå er det planlagt stamcelle transplantasjon 21. desember. Akkurat nå føler jeg meg bra og går turer på 1,5-2 timer hver dag, til tross for at jeg har lave blodverdier. I begynnelsen klarte jeg bare å gå 500 meter før jeg var helt kjørt, så det har gått riktig vei.

Cellegiften har klart å få bort kreftcellene i benmargen, men risikoen med denne type kreft er at de kommer tilbake etter kort tid, så man foretrekker å gjøre en stamcelle transplantasjon for å bli helbredet. Ved en slik transplantasjon skal de nye stamcellene, via blodet, finne frem til benmargen og begynne å produsere nye blodceller. Dette er blant de mest inngripende behandlingene som gjøres på norske sykehus. Med mål om å gjøre pasienten frisk, utraderer man deres immunforsvar og bygger opp et nytt med stamceller fra et annet menneske. Bivirkningene kan være ubehagelige, i verste fall dødelige.

Må passe på å takke for den fine støtten jeg har fått fra alle – det betyr mye for meg og min familie. Har vært igjennom mye siste tiden og det har vært en tøff tid, men mentalt er jeg svært sterk, så jeg er innstilt på en annerledes jul med flere tøffe uker fremover, men gleder meg til å bli frisk etter transplantasjonen.

Ønsker alle en riktig God Jul og Godt Nytt År.

Vennlig hilsen

Hampe

 

Publisert 21.12.2022