Jørgen Nordhagen med sølv i EM Landevei!

Det ble en enda varmere dag under EM Landevei i Portugal i dag, med grader opp mot 45 pluss. Til tross for dette, klarte juniorlandslaget og Jørgen Nordhagen å ta sølvmedalje i EM Fellesstart!

«Gutta jobbet godt og det var full fokus på å drikke nok og kjøle seg ned med vann og is. Løpet utviklet seg slik vi forutså med at det ble en utskilling der tre ryttere satt igjen på siste runde. Jørgen Nordhagen og sveitseren Jan Christen kjørte fra franske Bisiaux i nest siste bakke. I den siste bakken 4 km før mål støter først Jørgen, så går sveitseren kontra og får en luke. Jørgen tar en suveren 2. plass, Johannes Kulset blir nr. 12 og Jesper Stiansen nr. 51. Godt jobbet av hele laget og en ekstra takk til støtteapparatet i dag», sier en entusiastisk lagleder Kai Lexberg fra Portugal.


Kvinner Junior
Det ble en varm dag på sykkelen for juniorjentene. De startet sin fellesstart kl. 10.00 – da var det allerede 30 grader og varmere ble det utover dagen. Juniorjentene kjørte 4 runder på totalt 86 km.

Det ble en tøff start for Celine Madeleine Braaten som måtte slippe allerede i første bakke, der hun fikk kjenne på varmen og hadde ikke nok krefter til å holde følge. Hun fikk fullført to runder. Maren Cecilie Mustad hang med ut på 2. runde, men gikk dessverre i bakken i en velt ca. 4 km etter passering. Etter velten havnet hun et stykke bak i hovedfeltet. Hun måtte slippe etter en hard kamp om å komme opp igjen. Camilla Rånes Bye klarte å jobbe seg fram i feltet fra start og lå langt fremme den første runden. I tredje rune ble det for tøft å holde følge med hovedfeltet opp bakken og hun måtte slippe seg ned. Ina Nakken lå i utgangspunktet i samme gruppe som Maren Cecilie, men kom unna velten og klarte å komme seg opp igjen på halen av feltet. Ina klarte å bite seg fast i en gruppe som etter hvert havnet tre minutter bak hovedfeltet på tredje runde. Ut i en krapp sving på siste runde 4 km før mål, gikk Ina i bakken. Hun kom seg raskt på sykkelen igjen, men punkterte like etter. Ina fikk byttet sykkel og kjørte seg opp og kom i mål som nr. 40. Camilla ble nr. 49 i mål.

«Det var god innsats fra jentene i dag, og mye hard jobbing i varmen, melder landslagsleder Hanne Berg Eriksen fra Portugal.

Publisert 09.07.2022

Dagens mann - Jørgen Nordhagen!

Dagens mann - Jørgen Nordhagen!

Juniorjentene før start

Juniorjentene før start

Juniorgutta klare til dyst

Juniorgutta klare til dyst