Jonas Oudalstøl og Oskar Omdal leder an i NorgesCupen Enduro

Etter et vellykket Norgesmesterskap i Enduro i fjor ble Nesbyen IL med Nesbyen Trailhead den aller første arrangøren av Norges Cup i Enduro. Selv om løypene var litt annerledes enn under NM, bød de likevel på utfordringer i form av bratte partier, svinger og tekniske, røffe utforkjøringer.

Årets første Norges Cup bestod av fem etapper, med en kjøretid på mellom to og elleve minutter per etappe. Før lunsj hos en lokal restaurant ble de tre første etappene kjørt, og deltakerne virket svært fornøyde. Rytterne ble kjørt nærmere start på etappe fire, og ved endt femte etappe ble rytterne igjen samlet til et godt måltid, før det var tid for premieseremoni.

Blant juniorgutta ble det tett i toppen, og det skilte under fem sekunder mellom de to aller beste etter fem etapper. Blant de seks beste rytterne i menn junior var det hele fem svensker, men nordmannen Jonas Oudalstøl kjørte likevel best av alle i sin klasse og fikk æren av å stå på toppen av pallen på det første Norges Cup rittet i enduro.

I menn senior var det 24 ryttere til start, og med ryttere fra både Norge, Sverige, Frankrike og New Zealand ble det stor internasjonal konkurranse. Til tross for sterke ryttere fra flere land var det tre nordmenn som til slutt fikk pryde pallen, med unggutten Oskar Omdal på førsteplass, Espen Johnsen på andreplass og Michael Cook på tredjeplass.

Fullt så mange ryttere var det ikke i dameklassene, men de to rytterne som stilte i masterklassen kjørte på sterke tider gjennom hele dagen. Hilde Strædet fra Kristiansands CK ble til slutt stående øverst på pallen, og fikk godt selskap av Jenny Pedersen fra Soon CK.

Det var topp å se at hele 18 ryttere startet i Gutter 15-16 år – det lover godt for rekrutteringen. I tillegg var det 15 ryttere i sportsklassen og 17 i mastersklassen for menn. Beste norske master ble Hamish Ryan fra SK Rye, som tok 3. plassen etter Tommy Varg og Viktor Elofsson fra Sverige.

3.Eskil Hafskjold, SK Rye

Da dette var det første Norges Cup rittet i år, er det vinnerne av de to herreklassene junior og senior som leder Norges Cupen sammenlagt.

Neste runde i NorgesCupen og NM arrangeres 25.-26. juni i Drammen av Aron SK.