Johannes Staune-Mittet med etappeseier i Italia

På gårsdagens 4. etappe av «Giro Next Gen» tok Johannes Staune-Mittet fra Norge og Jumbo-Visma Development en strålende etappeseier foran franske Alexy Faure Prost fra Circus-Re Uz Technord. «Giro Next Gen» er et etapperitt arrangert av Giro d’Italia-arrangøren for U23 ryttere, og det er stor prestisje å vinne i dette arrangementet. Junior verdensmester fra 2021, Per Strand Hagenes, kjører på samme lag som Staune-Mittet denne sesongen.

Fjerde etappen ble et tøft ritt opp Stelvio, der en gruppe på tre ryttere ved Staune-Mittet, Prost og irske Darren Rafferty kom seg løs rundt en kilometer før toppen. Johannes Staune-Mittet var hjulet foran Prost i mål, og med Rafferty noen sekunder bak. På dagens 5. etappe, kjører Johannes i den rosa trøya. Rittet består av åtte etapper og avsluttes søndag.

Dagens 5. etappe er en nokså hard fjelletappe. Så fortsetter det med en relativt flat løype på 6. etappe, før det igjen blir en tøff fjelletappe lørdag. Rittet avsluttes med en ganske flat løype som ender opp i Trieste.

Johannes Staune-Mittet har nå 18 sekunder på Darren Rafferty og 37 sekunder til Alexy Faure Prost i sammendraget.

 

Vi gratulerer Johannes og Jumbo-Visma Development Team med etappeseier!

 

The Route and Stages of the Giro Next Gen 2023

 

Publisert 15.06.2023