Jenteprosjektet Thon Challenge

Aktiviteten i jenteprosjektet Thon Challenge har vært fordelt på fire ulike regioner og fem mentorer fra starten av sesongen og til nå. 11.-13. august fikk vi endelig arrangert en fellessamling på tvers av regionene.

Samlingen ble avholdt i Oslo, fordelt på tre dager med to overnattinger. Den første delen av samlingen var en telt-tur, der alle deltakerne sov i lavvo på Sognsvann. Her hadde vi mange morsomme «bli kjent» aktiviteter og pizza første kvelden. Dag 2 startet med en O-Quiz rundt Sognsvann. Her ble gruppen delt i fire lag som konkurrerte mot hverandre. O-Quizen besto av seks poster med ulike spørsmål og utfordringer.

Etter aktiviteten og litt lunsj flyttet vi oss videre til Thon Hotel Storo. På hotellet tok vi en gjennomgang av Quizen, der vinnerlaget stakk av med hver sin hjelm. I tillegg til gjennomgangen fikk jeg (Sondre Kristiansen) tid til å prate med jentene om mine erfaringer fra den tiden jeg syklet. Det ble stilt mange spørsmål og det var en lydhør og nysgjerrig gjeng som hørte på. Dagen ble avsluttet med Taco og muligheter til å gjøre litt som man ville.

Fredagen startet med en god og lang frokost før vi skulle sykle langtur i Nordmarka. Det ble en flott tur der vi passerte Bjørnholdt, Gørja, Kikut, Kobberhaugen og Ullevålseter før vi endte opp på Storo igjen etter 3,5 time. Det ble to punkteringer og en kraftig regnbyge underveis, men alle var like blide etter turen. Samlingen ble avsluttet med noen gode baguetter, en varm dusj og et lite oppsummeringsmøte.

Det ble noen fine dager med gjengen og det var utrolig morsomt å se så mange ivrige syklister. Vi håper på at prosjektet kan få leve i mange år fremover og av vi kan rekruttere enda flere jenter til sporten.

Sondre Kristiansen
Leder

Publisert 01.09.2021