Ingrid og Martin ble Norgemestere i Sprint på Lillehammer

«Et spennende ritt med tette dueller og mange situasjoner. Norgesmesterskapet i Sprint på Lillehammer bød på både velt, diskvalifikasjoner og utfordringer i tillegg til god stemning og høy fart. Her fikk vi alt man skal ha i et godt sprintritt», sier landslagstrener Lars Stensløkken.

Lillehammer CK inviterte til Norgesmesterskap i Sprint som første ritt i en ekstra lang ritthelg smekkfullt av mesterskap. Etter en knallhard prolog hvor rytterne sykler sprintløypen alene, ble de tilfeldig satt sammen i ulike heat på tre, fire og fem ryttere som kjørte mot hverandre for å kvalifisere seg til videre konkurranse. Blant gutta var det Patrick Kristoffersen fra Ullensaker CK, Martin Røste Omdahl fra Raufoss & Gjøvik SK / HUNTON HARD ROCX og Aleksander Nilsen fra IF Frøy som hadde de beste tidene. Blant jentene var det knallsterke Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb som kjørte tre sekunder raskere enn Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK, som igjen var rett under fire sekunder raskere enn Helena Nyhus fra IF Frøy.

På grunn av antall deltakere på jentesiden ble alle jentene sendt direkte videre til semifinaler. Gutta derimot, måtte gjennom både 1/8 finaler og kvartfinaler før det skulle kjempes om hvem som skulle sykle A og B finalene. Underveis var det både kjedebrudd, tekniske problemer med sykler, velt og taktisk kjøring som avgjorde hvem som til slutt stod i det aller gjeveste heatet, nemlig A-finalen. Etter en deplassering på grunn av et uheldig regelbrudd i semifinalen, bestod A-finalen av to brødre fra IF Frøy, Henrik og Martin Eckmann Farstadvoll, Patric Kristoffersen fra Ullensaker CK og Oliver Aasgaard fra Follo SK. Etter taktisk og teknisk bra kjøring var det til slutt juniorsyklisten Martin Eckmann Farstadvoll som kunne rekke hendene over hodet og krysse målstreken først.

«Det var en tung dag, men jeg klarte heldigvis å finne de ekstra kreftene til finalen. Det var en hard løype hvor taktikken og plassering igjennom rittet var avgjørende for plasseringen i mål. Det ble viktig å være først på toppen av den siste bakken, for å prøve å få litt luke på oppløpet», sier Martin som åpenbart fulgte planen sin og fikk godt utbytte av valgene han tok underveis. «Det var også veldig gøy å slå Henrik», tilføyer han.

Jentenes semifinaler bestod også av velt, taktisk kjøring og høye wattverdier. Til slutt var det jentene som har vist seg sterke på tidligere Norgescuper i rundbane og kortbane som var de sterkeste i dag. A-finalen bestod av Ingrid Bøe Jacobsen, Lisa Kristine Jorde, Thea Siggerud fra Soon CK og Oda Laforce fra IF Frøy. A-finalen ble minst like spennende, og det ble satt enormt høy fart allerede fra start. Ingrid tar frem god, gammel storhet fra sprintkarrieren sin og slår juniorjenta Lisa Kristine Jorde etter en knallhard kamp til mål.

«Det var veldig gøy i dag. Det er lenge siden jeg har kjørt sprint, det var juni 2019 i Italia, og på den tiden har det også kommet en unge, så det er mye som har skjedd, men kroppen husker. Det gikk i svart med en gang starten gikk og da er man så på som det går an. Det var veldig jevnt og veldig tøft, men det er sånn det skal være i sprint. Det var action og mye moro, og jeg visste det ble avgjort opp siste bakken, så da var det bare å holde unna inn til mål. Det holdt i dag, og det er jeg veldig glad for!», sa en fornøyd Ingrid med et bredt smil om munnen.

Også arrangøren var godt fornøyd med dagens ritt, og har fått gode tilbakemeldinger på løypen. Hard, rask, ikke veldig teknisk, og med mulighet for å kjøre forbi ryttere helt inn til mål. «Jeg er veldig fornøyd med at det har vært god flyt, med et robust tidsskjema. Til tross for små problemer underveis, holdt tidsskjemaet. Jeg vil også trekke frem det gode samarbeidet med kommisærene og Olympiaparken for å få til dette. Selv var jeg mest spent på de tekniske elementene underveis, og håndertingen av disse, men det har stort sett gått greit og rytterne virker fornøyde med løypen», sier rittleder Haakon Faanes. Spesielt fikk de skryt for det lange oppløpet, som holdt kampen om de beste plasseringene åpen helt til rytterne krysset målstreken.

Allerede i morgen går neste ritt av stabelen, med UM for de yngre klassene. Videre er det rundbane for alle klasser som står for tur på lørdag, og en spennende kortbane på søndag. Her kommer landets beste syklister, og kampen om den øverste plassen på pallen vil være enorm. Er du i nærheten, stikk gjerne innom Birkebeinerstadion på Lillehammer og hei på de unge, lovende.

Tekst: Henriette Götz

 

Se video fra det spennende oppløpet til damene HER

 

 

Resultater:

Kvinner 17+:

  1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK
  2. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
  3. Oda Laforce, IF Frøy

 

Menn 17+:

  1. Martin Eckmann Farstadvoll, IF Frøy
  2. Patrick Kristoffersen, Ullensaker CK
  3. Henrik Eckmann Farstadvoll, IF Frøy

 

Resultater menn 17+

Resultater kvinner 17+

 

Foto:

IG: @janaasgaardphoto

Facebook: Jan Aasgaard Photo

Se flere flotte bilder på NorgesCup Terreng Rundbane (Facebook)

 

Foto øverst: fra v. Ingrid Sofie Bøe Jacobsen, Lisa Jordet, Oda LaForce og Thea Siggerud.


Publisert 17.06.2022

Pallen i Menn 17+

Pallen i Menn 17+

Brødrene Farstadvoll i duell

Brødrene Farstadvoll i duell

Kamp om norgesmestertittelen i dameklassen

Kamp om norgesmestertittelen i dameklassen

Den skal tidlig krøkes, som god sprinter skal bli....

Den skal tidlig krøkes, som god sprinter skal bli....