Inger Ness er død

Det var med stor tristhet vi mottok budskapet om at en av sykkelsportens bautaer gikk bort i helgen.

I 1977 ble Inger Ness ansatt som generalsekretær i Norges Cykleforbund. Da var hun 28 år gammel. Her ble hun i 17 år, før hun gikk over i NCFs styre i 1994. Her satt hun frem til 2012.

Fra 1982 til 1993 satt hun også i det internasjonale amatørsykkelforbundet FIAC som styremedlem og i ulike komitéer. I 1980 ble hun nasjonal kommissær og i 1989 internasjonal kommissær på landevei. Det er ikke mange som har vært dommer/kommissær i hele 40 år totalt.

I tillegg var hun aktiv i Tønsberg Cykleklubb og i Sandefjord Sykkelklubb i mange tiår.

Inger Ness har bidratt på mange nivåer i norsk, nordisk og internasjonal sykkelsport i nesten 50 år. Hun har både vært med ut som landslagsleder, sittet i ulike utvalg i Norge og i Nordiska Cykelförbundet. Hun hadde permisjon fra jobben som generalsekretær for å jobbe med VM i BMX 1991 og VM Landevei og Bane 1993.

Inger hadde en stor omsorg for de rundt seg, men var også meget klar i talen om det var noe hun var uenig i. Hun har banet veien for andre kvinner i sykkelsporten, og har vist at man kan komme langt administrativt i en mannsdominert idrett.

Det er blitt delt ut mange hederspriser til Inger Ness, bl.a. Nordiska Cykelförbundets plakett, Norges Cykleforbunds gullplakett, Utmerkelse fra FIAC, og Norges Idrettsforbunds hederstegn og diplom – i tillegg til å bli æresmedlem i Tønsberg CK og få utmerkelse fra NCFs Veteranklubb.

Vi takker Inger for alt arbeid hun har lagt ned for sykkelsporten, og lyser fred over hennes minne. Inger Ness ble 74 år. Begravelsen holdes i kapellet på Solvang i Tønsberg torsdag 29. juni kl. 12.30.

 

Vi mottok også budskapet om at Arne Aareskjold døde i helgen, i en alder av 76 år. Han har vært en stor sykkelprofil i Rogaland, og har gjort mye for utøveres utvikling og satsing opp gjennom årene. Arne var både trener og leder i Sandnes SK. Han satt også som sportsdirektør i Coop-teamet og har vært idrettslærer for landeveissykling på Gand VGS. Arne Aareskjold var en foregangsmann for sykkelopplæring i skolen, i samarbeid med Trygg Trafikk og politiet. Han satt også i sportslig komité senior i NCF. I de siste årene har han vært en meget aktiv sykkelmosjonist, med turer både i innland og utland.

NCF takker Arne for alt han har gjort for idretten vår, spesielt for barn og ungdom. Våre tanker går til den store familien hans og gode venner som nå er i sorg. Begravelsen holdes i Høyland kirke i Sandnes torsdag 22. juni kl. 10.30.

 

Norges Cykleforbund

 

Publisert 19.06.2023