Info om NM og NC Landevei 2022

Glåmdal SK inn som ny arrangør i Norgescupen.

Årets sesong på landeveien er allerede i gang og det er ikke lenge før første Norgescup ritt for landevei skal arrangeres.

Det er gledelig at Glåmdal SK har kommet inn på Norgescup listen og skal arrangere Norgescup nr. 3, som blir arrangert ved Kongsvinger 19.-21. august.

Norgescupen starter allerede 14.-15. mai i Stjørdal. Arrangementet vil inneholde et kermisritt fredag 13. mai, som blir arrangert på Lånkebanen i Stjørdal. Norgescupen blir arrangert med en tempo og en fellesstart fordelt på to dager. Ritt traséen for Norgescupen er ny og vil gå rundt Skjelstadmarka, med start og mål ved Hegra idrettshall. Mer info og invitasjonen kan du finne her: https://sykling.no/landevei/landeveisritt/norgescup-landevei/

Norgesmesterskapet landevei vil bli arrangert 19.-26. juni i Levanger og Steinkjer. Søndag 19. juni blir det NM fellesstart for M/K Junior og M U23 på Skogn. Løypen er den samme som er brukt under Norgescupen i 2021. Lagtempo og tempo blir arrangert av Steinkjer CK i en spennende løype like ved Steinkjer sentrum. Rittene vil gå tirsdag 21. juni og torsdag 23. juni. Løypen er småkupert og noe utenom det vanlige. Gaterittet vil bli arrangert fredag 24. juni midt i Levanger sentrum. Søndag 26. juni vil det bli arrangert fellesstart for M/K elite i fellesstartløypen på Skogn.

I juli bærer det til fjells når CK Valdres arrangerer Uno-X Tour te Fjells som Norgescup nr. 2. Rittet har base ved Storefjell Resort hotel og løypene vil gå i flotte omgivelser i Valdres. Rittet fortsetter suksessoppskriften med harde løyper og en fartsfull avslutning i Fagernes sentrum som siste etappe.

Året nykommer på norgescup listen er Glåmdal SK som skal arrangere tredje Norgescupen 19.-21. august. Rittet vil ha start og mål ved Slobrua Gjestegård like utenfor Kongsvinger. Helgen vil bestå av en rask tempoløype og en flott fellesstartløype med innslag av spennende gruspartier.

Årets Norgescup finale blir i Sandnes hvor gjengen bak Tour of Norway og Sandnes SK inviterer til sykkelhelg i Sandnes 9.-11. september. Helgen vil inneholde et gaterritt på fredagen, samt tempo og fellesstart på lørdag og søndag.

Foto: Jørgen Mo (fra Tour te Fjells i 2021)

Publisert 01.04.2022