IF Frøy tar grep for å bedre landeveisrekruttering

IF Frøy inviterer ungdom som har lyst til å sykle landevei til å bli med på klubbens nye satsing i grenen. Både nåværende og nye medlemmer ønskes velkommen.

Onsdag 12. september klokken 17.00 blir ideene presentert i et møte der foreldre og ungdommer ønskes velkommen.

Målet med satsingen er å skape en gruppe som trener sammen jevnlig, og som blir med i ritt neste sesong. Blant rittene det satses på er Region Østs Landeveiscup og Jokerserien for ungdom. Et litt mer langsiktig mål er at mange av utøverne skal bli med på Jokermesterskapet for ungdom som IF Frøy skal arrangere i 2025.

– Vi som mange andre klubber landet over ser at rekrutteringen til landevei ikke er god nok. Det gjelder spesielt i Region Øst, der tilbudet for aktive landeveisritt har vært magert de siste årene. Vi håper vi kan bidra til å bedre dette, sier nestleder Espen Hillmann i IF Frøy.

– Vi vet at mange ungdommer ønsker å trene landevei, og IF Frøy vil nå legge forholdene til rette slik at de skal få muligheten. Det er ikke enkelt å sykle på landevei i Oslo, men vi ønsker at vi skal kunne trene trygt under sportslig gode forhold.

Det sier Per Christian Mørk, som er en av initiativtakerne til satsingen.

Det er ekstra spennende tider for syklister rundt Oslo nå, ettersom åpning av velodromen i Oslo bare er måneder unna. Det betyr gode muligheter til å trene sykkel vinterstid, enten du satser på landevei eller terreng.

– Vi vil legge til rette for faste treninger på velodromen, gjennom treningsgrupper eller på egen hånd. Det arbeides godt for at treningstilbudet i velodromen skal bli godt, og det skal vi benyttes oss av, sier Espen Hillmann.

IF Frøy arrangerer også Holmenkollen Sykkelfestival, som er en del av Jokerserien for ungdom. Klubben vil ta initiativ mot Norges Cykleforbund og de andre klubbene for å gjøre serien mer attraktiv, slik at det faktisk blir et felles produkt – ikke bare enkeltritt slik det er i dag.

– Vi skal også arrangere Jokermesterskapet for ungdom i 2025, og håper det kan inspirere ungdommer på hele Østlandet til å trene landevei. IF Frøy ønsker å samarbeide med alle gode krefter for å bedre rekrutteringen, fastslår Espen Hillmann.

 

Bildet øverst: Denne spreke gjengen med IF Frøy-rekrutter var med i Region Østs landeveiscup for ikke lenge siden. Nå får de et fast treningstilbud.

 

Publisert 06.09.2023

Holmenkollen sykkelfestival er et av arrangementene IF Frøy står bak for å øke rekrutteringen til landeveissykling. Bildet er fra i fjor. Foto: Tobias Strøm

Holmenkollen sykkelfestival er et av arrangementene IF Frøy står bak for å øke rekrutteringen til landeveissykling. Bildet er fra i fjor. Foto: Tobias Strøm