IF Frøy engasjerer ungdommer som trenere

Fire ungdommer får neste år muligheten til å jobbe som betalte trenere i IF Frøy. Ordningen er mulig med hjelp av støtte fra Oslo Idrettskrets og Sparebankstiftelsen.

Idrettskretsen i Oslo har fått 12 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen for å kunne engasjere ungdom som betalte trenere. Behovet er stort, og IF Frøy er eneste sykkelklubb som er med i opplegget.

Klubben får til sammen 94.000 kroner i året som fordeles på tre trenere, i tillegg til 16.000 i støtte til veileder. Avtalen er ettårig, med intensjon om forlengelse i to år til. Engasjementet er stipulert til 120 timer i året for hver trener.

– Dette er en flott nyhet. Det gir ungdom som har lyst til å bidra som trenere en mulighet til å få godtgjørelse for jobben, samtidig som de kan bidra til bedre treninger for barn og ungdom i klubben, sier daglig leder Jørn Michalsen i IF Frøy.

Trenerne som engasjeres vil få nødvendige trenerkurs og andre kurs dekket. En av målsetningene er at trenerne skal få et grunnlag for senere utdanning og karriere innen idrett og idrettsledelse.

– Trenerne kan brukes både i terrenggruppene, på landeveien og ikke minst i velodromen som snart åpner i Asker. De vil kunne bidra til enda bedre kontinuitet i vår virksomhet, påpeker Michalsen.

IF Frøy starter nå arbeidet med å rekruttere trenerne og veileder, samt lage et opplegg for hvordan de skal brukes. I utgangspunktet ønsker klubben å engasjere egne medlemmer, men om det ikke lar seg gjøre fullt ut, åpnes det for ekstern rekruttering. Målet er at trenere er i aktivitet fra nyttår.

Norges Cykleforbund var engasjert i prosessen før IF Frøy ble valgt ut som en av idrettslagene som får støtte. Generalsekretær Kjersti Størset applauderer ordningen.

– Dette er gode nyheter for hele sykkel-Norge. Klubber trenger trenere, og ved å kunne gi noe godtgjørelse, kan ungdommer bidra inn i et viktig rekrutteringsarbeid for sporten vår. Vi håper ordningen i Oslo vil fungere, slik at det kan bli et eksempel til etterfølgelse for andre kommuner, sier hun.

Oslo Idrettskrets er glad for støtte fra Sparebankstiftelsen. Pågangen fra klubber som ønsker å delta i ordningen har vært enorm.

– Vi synes det er fint at vi har med en sykkelklubb. Etter samtaler med Norges Cykleforbund er vi sikker på at IF Frøy vil bruke midlene fornuftig, og vi gleder oss til å følge aktiviteten, sier Mercy Orleans-Fiaka, som har ansvaret for prosjektet i Oslo Idrettskrets.

 

Øverste bilde: IF Frøy har nesten 300 barn og unge som vil få god nytte av at klubben nå kan engasjere betalte trenere. Foto: Tobias Strøm

Publisert 30.08.2023

Prosjektleder Mercy Orleans-Fiaka i Oslo Idrettskrets og daglig leder Jørn Michalsen i IF Frøy ser fram til å samarbeide om å gi ungdommer tilbud om å bli engasjert som trenere.

Prosjektleder Mercy Orleans-Fiaka i Oslo Idrettskrets og daglig leder Jørn Michalsen i IF Frøy ser fram til å samarbeide om å gi ungdommer tilbud om å bli engasjert som trenere.