Idrettsgallaen 2023

Idrettsgallaen arrangeres med brask og bram på Hamar OL-amfi lørdag 7. januar, og blir direktesendt på NRK1 fra kl. 19.50.

Håper du blir med og heier på sykkelsportens to nominerte ryttere. Vi har Suzanna Tangen som nominert til både «Årets kvinnelige parautøver» og «Årets gjennombrudd». Tobias Svendsen Foss er nominert i kategorien «Årets mannlige utøver», i kamp med kjente idrettsstjerner som Aleksander Aamodt Kilde, Jakob Ingebrigtsen, Casper Ruud og Erling Braut Haaland, for å nevne noen.

I følge kriteriene for nominasjon, må utøverne være i eliteklasse og ha tatt medaljer i internasjonale mesterskap, fortrinnsvis VM og OL. Da kom dessverre Søren Wærenskjold til kort, da U23 klassen ikke er kategorisert som eliteklasse (øverste nivå). NCF har også sendt inn søknad for Anita Yvonne Stenberg i kategorien «Årets forbilde», men denne kategorien blir ikke nominert i forkant av Idrettsgallaen. I tillegg har NCF også i år sendt inn forslag på Gunn-Rita Dahle Flesjå for Idrettsgallaens hederspris. Hun er den mest meritterte norske kvinnelige utøver i en sommeridrett noensinne.

Nåløyet er trangt også i år, da vi har mange norske utøvere i verdenstoppen, som tar medaljer i VM og OL. Vi håper dog på pris både til Suzanna og Tobias. Uansett er det en ære og bli nominert blant alle disse fantastiske toppidrettsutøverne!

Foto Suzanna: cbgphoto.com

Se mer på: Nominerte 2022 (teamnor.no)

Publisert 06.01.2023