Ida, Sindre, Kamilla og Linus ble ungdomsmestere i Sprint

Nok en vellykket dag på Birkebeiner stadion er over, og på fredagens plan stod ungdomslekene for jenter og gutter 11-12 og ungdomsmesterskap for resterende ryttere opp til 17 år. Med 146 deltakere var det klart for fart og spenning i den samme løypen som de eldste kjørte torsdag, og også fredag ble det tette dueller, velt og god taktisk kjøring. Det er godt å se at det spirer og gror i norsk sykkelsport, og samtlige ryttere viste imponerende kjøring i løpet av fredagskvelden.

Klokken 14:45 ble første rytter sluppet ut i løypen og allerede fra start var det sterk kjøring av de yngre syklistene. For jenter og gutter 11-12 ble det arrangert ungdomsleker. Dette gikk ut på at alle rytterne kjørte en prolog før det ble satt opp heat for alle deltakerne etter rekkefølgen på prologen. Også her møtes fire ryttere, men i omvendt rekkefølge av resultatene på prologen. Derfor var det de aller raskeste rytterne som fikk æren av å sykle til slutt, og her ble det kjørt i høy hastighet i både jente- og gutteklassen. Selv de aller yngste syklistene viste gode ferdigheter på sykkelen, noe som lover godt for rekruttering og sykkelsporten videre.

Like etter 11-12 åringene var i gang var det klart for kvinner og menn 13-14 og 15-16. Etter at alle rytterne hadde kjørt hver sin prolog, måtte de eldste guttene gjennom 1/8 finaler, kvartfinale og semifinale før det til slutt var åtte ryttere klare for A og B finaler. Jentene ble sendt rett videre til kvartfinaler, men det ble likevel kjørt knallhardt for å sikre seg en plass i A finalen som ble kjørt litt senere på dagen. Dagens finaler bød på spenning og høy fart i alle klasser, og med et stort publikum ble det mye lyd på stadion når de siste heatene i de ulike klassene ble kjørt.

Selv om det regnet fredag kveld og det kom noen byger i løpet av natten, bar ikke løypen preg av dette, og også i dag fikk Lillehammer CK skryt for morsomme og raske løyper. Lørdag byttes sprintløypene ut med rundbaneløyper, og tiden på rittet øker betraktelig. For første gang denne helgen samles alle klasser, og det vil bli en innholdsrik dag med sykling for store og små. Dagen starter allerede klokken 09:00 med jenter og gutter 6-7 år, og startene til de eldre klassene vil gå fortløpende. Kvinner elite starter 13:30 med kvinner junior fem minutter bak. Menn elite setter i gang med sine seks runder klokken 15:45 med junior gutta like bak. I begge eliteklassene stiller ryttere som det siste året har kjørt en rekke verdenscuper, og vi kan garantere et ritt fylt med offensiv kjøring, sykling i verdensklasse, tette dueller og en enorm kamp om norgesmestertittelen.

Vi gratulerer de nybakte ungdomsmesterne i sprint og gleder oss til å se hva resten av helgen byr på.

Disse ble ungdomsmestere i klasse 13-16 år:

M13-14 – Sindre Orholm-Lønseth, SK Rye
K13-14 – Ida Østbye Støvern, Aaby CK
M15-16 – Linus Aksnes, Vigrestad SK
K15-16 – Kamilla Aasebø, SK Rye

Tekst: Henriette Götz

IG: @janaasgaardphoto
Facebook: Jan Aasgaard Photo