Historisk NM på Sola-Velodromen

Sola Arena og Sola Cykleklubb inviterer til Norgesmesterskap på bane 2020, som vil bli arrangert helgen 26.-28. februar 2021. Ikke siden vi en stakket stund hadde VM-banen i Hamar i 1993, har det vært arrangert NM på en velodrom i Norge. Vi gleder oss til endelig å kunne være med på et Norgesmesterskap i moderlandet vårt, etter 7 år med nasjonale mesterskap på velodromer i Polen og Danmark.

I en sådan stund må vi få takke IL Stjørdals-Blink for at de i alle år har holdt liv i banesyklingen og avholdt mesterskap på Prestmovelodromen. Vi skal heller ikke glemme Grenutvalg Bane med Rolf Morgan Hansen og Thomas Fossum i spissen, som har arrangert både NM og flere banesamlinger hvert år, for å få opp interessen for denne spennende idretten. Drømmen om en velodrom i Norge var fjern for 10 år siden, og nå vil vi i løpet av noen få år ha tre velodromer på plass. Takk til alle ildsjelene som har jobbet steinhardt for disse banene, og som har aldri har gitt opp.

Sola Arena vil stå klar i november/desember 2020, og vil åpnes over nyåret. I Levanger vil betongbanen på 250 m etter planen være klar for utendørs bruk i mai 2021. Velodromen i Asker starter med første spadestikk i slutten av oktober, og skal stå klar høsten 2022. Og alle sykkelhjerter gleder seg!