Harstad Bike Park begeistret sykkel-Oslo

Representanter for sykkel-Oslo ble imponert over det de fikk presentert om Harstad Bike Park i et møte torsdag.

Det var Stian Evensen, en av ildsjelene bak 60-millionersprosjektet i Harstad, som fortalte om hvordan anlegget ble planlagt, finansiert og bygget. Målet var å få et sykkelanlegg i verdensklasse. I fjor ble det kåret til Årets idrettsanlegg i Norge.

Harstad Bike Park med løyper og ferdighetsområder for alle nivåer. Totalt er det bygd mer enn 10 km med maskin- og håndbygde løyper i gradering grønn, blå, rød og svart. Sykkelparken inneholder også en rekke ferdighetsparker, gangstier, friområder, gapahuker, parkeringsplass og et nytt servicehus.

– Harstad Bike Park har gitt et løft til hele byen og området rundt. Vi har gjester fra hele verden, men først og fremst er dette et anlegg for små og store i nærområdet. Vi er stolte av de vi har fått til i samarbeid med entreprenør Velosolutions, Harstad Kommune og partnere., sier Stian Evensen.

Det er Harstad Cykleklubb som eier parken.

– Jeg er overbevist om at et anlegg lik dette er noe Oslo trenger. I en slik sykkelpark kan det blitt skapt masse gratis aktivitet for tusenvis av barn og unge. Når Harstad får det til, bør store Oslo klare det samme, påpeker Evensen.

Presentasjonen begeistret representantene for sykling i Oslo. Blant de organisasjonene som var til stede var Norges Cykleforbund, Oslo Idrettskrets, Nots, Huken-prosjektet, Sportsklubben Rye – i tillegg til arrangøren IF Frøy.

Politisk ledelse i byrådsavdelingen for kultur næring og Bymiljøetaten i Oslo kommune var også invitert, men hadde ikke mulighet til å stille.

IF Frøy vil nå ta initiativ til et samlet framstøt for idrettsanlegg. Behovsplanen for idrett for kommende periode er snart klar, og håpet er at den vil være atskillig mer positiv for sykling enn tidligere arbeidsplan.

IF Frøy vil også invitere til et åpent seminar på Verdens sykkeldag 3. juni med tema «Hvordan kan sykling som idrett gi mer hverdagssykling». Nærmere info om dette vil komme senere.

Les mer om Harstad Bike Park her.

Publisert 28.04.2024