Hardt etapperitt for U23 landslaget i Tsjekkia

Etapperittet «Course de la paix U23» i Jesenik, Tsjekkia var det andre rittet for landslaget denne sesongen, og inngikk i Nations Cup. Helgens ritt ble som forventet en tøff prøve for U23 gutta.

Den innledende prologen på 3,4 km ble meget tett, og raskest av våre ble Ådne Holter som kommer på 12. plass, kun 3 sekunder etter vinneren.

På første etappen går et brudd på to mann som får et stort forsprang, men når feltet skrur opp farta blir de hentet noen mil før mål. En franskmann støter på slutten og har fortsatt 15 sekunders ledelse når man passerer «flamme rouge». Laget vårt har plassert Tord Gudmestad i en fin posisjon, men det blir trangt i siste sving opp mot mål og Tord mister litt fart og må dra i gang på nytt. Franskmannen blir hentet 50 meter før målstreken og Tord spurter inn til en 6. plass.

På andre etappen som går over 134 km, skal man klatre over 3000 høydemeter. Målgang var lagt til toppen på Dlouhé Stráně. Etappen starter i ganske rolig tempo, men man skiller klinten fra hveten når man skal klatre to ganger opp til toppen. Vi sitter med Ådne Holter, Martin Tjøtta og Per Strand Hagenes når man går inn i bunnen på bakken siste gangen. Etter hvert så må Per gi slipp på feltet, og halvveis opp mister også Martin og Ådne kontakten med de fremste. Martin har mest krefter igjen av de norske og klarer å komme seg tilbake på enden av det som kan kalles første gruppa. Martin inn på 18. plass 1:34 etter vinner Lennert Van Eetvelt fra Belgia som tar over ledertrøya.

Siste etappe over 166 km ble veldig spennende. Det var VM i støting i begynnelsen av rittet, der vi var med på alt. Etter 30 km går dagens brudd på syv syklister der vi sitter med Ådne. To italienere kjører seg etter hvert opp til gruppen som opparbeider seg en ledelse som på det meste er over 8 minutter. Med 30 km til mål har forspranget krympet til 3:30. Flere i tetgruppen er slitne og den desimeres først til fem ryttere og i siste klatringen så er det kun Ådne og en italiener igjen. Rett før siste toppen blir de hentet av de som er igjen av feltet. Fra toppen og inn til mål er det omtrent 15 km. Rittet avsluttes med en tett spurt blant de 40 utøverne som er i første gruppen. Vi sitter her med både Ådne og Martin, mens Per og Stian Fredheim ikke klarer å kjøre seg helt opp. Martin blir nr. 14 på etappen og i sammendraget 17. Belgiske Van Eetvelt forsvarte sin ledelse og vinner rittet totalt.

Neste oppgave for U23 landslaget blir U23 EM i Anadia, Portugal 7.-10. juli

Hans Falk
Sportssjef

 

Publisert 09.06.2022

 

Ådne Holter

Ådne Holter