Gull og sølv i EM CX for Bø og Beitmyren

Fire ryttere hadde tatt turen til Namur i Belgia for å delta på Europamesterskapet i Sykkelkross for masters denne helgen.

Det ble et greit gjørmeritt som det pleier, men masterne slapp unna det verste regnet, som startet da eliten skulle i ilden. Løypen er for øvrig av det mer utfordrende slaget i Sykkelkross-sammenheng.

Det ble en gullmedalje til Gjertrud Bø i klasse W60-64, der hun var runden foran nr. 2 og 3 i mål. Belgiske Karen De Keulenaer og britiske Karen Mc Grath måtte gi slipp på vår norske jernkvinne denne gangen. Bø har hatt store utfordringer med astma de siste årene, og det var derfor veldig artig at hun fikk full uttelling i Belgia.

Jan Olav Beitmyren stilte i klasse M55-59, og var med å kjempe om gullet helt til mål. Han kjørte alene i tet i de tre første rundene, men så ble det tungt på fjerde runden og han havnet på tredjeplass. På femte og sjette runde klarte han å hente de to i tet, men i siste løpebakke slet han med å få festet skoen til pedalen og gullet glapp med tre sekunder på de siste 200 meterne til. En sølvmedalje i kamp med 38 konkurrenter er dog en stor bragd. For akkurat en måned siden ble Beitmyren verdensmester i Gravel.

Våre øvrige to deltakere, Truls Veslum og Lars Kabbe, begge i klasse M45-49, hadde ikke en like innbringende dag, men gjorde en kjempeinnsats og ble nr. 15 og 24 av 44 startende.

Resultater for masters finner du HER

Vi gratulerer Gjertrud Bø med gull og Jan Olav Beitmyren med sølv i EM!

 

Publisert 07.11.2022

Jan Olav Beitmyren

Jan Olav Beitmyren

Gjertrud Bø i EM-trøya

Gjertrud Bø i EM-trøya