Gratulerer til de nye Norgesmesterne!

I helgen arrangeres Norgesmesterskap i rundbane og kortbane i Nilsbyen terrengsykkelpark i Trondheim. For de yngste ble det arrangert ungdomsleker og ungdomsmesterskap, mens det skulle kjempes om den norske mesterskapstrøyen i junior, senior og master. 

På lørdagens plan stod rundbane, og mens regnskyene blåste riktig vei og solen såvidt tittet frem, var de yngste klassene i gang i grønn, lilla og blå løype. 

12:15 stod menn senior på start, med 33 ryttere klare for å kjempe om norgesmester-tittelen. Tidlig i rittet fikk Knut Røhme fra Romeriksåsen SK en luke ned til Mats Tubaas Glende fra Soon CK og Emil Hasund Eid fra Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx. Halvveis i rittet var Knut Røhme kjørt inn, og trioen i front kjørte fort i de gjørmete og tekniske løypene i sykkelparken. Ut på den siste runden var det fortsatt samlet i tet. Emil Hasund Eid, som har kjørt med de norske fargene på rundbaneritt frem til nå, måtte slippe bakhjulet til de to andre når målstreken nærmet seg. De to andre kom like bak hverandre opp oppløpet, men Knut Røhme fikk de få meterne han trengte og kunne juble over å være første rytter til å krysse målstreken. Mats Tubaas Glende var like bak, foran Emil Hasund Eid. 

Juniorgutta startet like bak seniorene, og også her ble det kjørt imponerende fort på de utfordrende forholdene. Sigurd Stubberud fra Soon CK lå lenge i tet med Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb, med god avstand ned til Mads Koritov fra Romeriksåsen SK. Juniorene hadde fire runder på planen, og ut på siste runde hadde Sivert Ekroll ristet av seg Soon-gutten, samtidig som Mads Koritov nærmet seg bakfra. Luken til Sivert Ekroll var det lite å gjøre med, og i år som i fjor kunne Sivert Ekroll strekke hendene i været som norgesmester i rundbane. Også i juniorklassen ble det et skikkelig spurtoppgjør, men denne gangen mellom andre- og tredjeplassen. Sigurd Stubberud viste styrke og krysset målstreken et par sekunder før Mads Koritov som tok den siste pallplassen. 

Mens de siste senior-guttene kom i mål var det klart for senior damene. Sju ryttere satte ut på fire knallharde runder. Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK / Team Massi tok ledelsen med hjemmefavoritt Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK på hjul. Sakte, men sikkert ristet Ingrid Bøe Jacobsen av seg motstanderne og luken bakover til Lillehammer-jenta vokste seg større og større igjennom hele rittet. Det er som regel mye vann mellom båtene i kvinne-klassene, og dagens ritt var intet unntak. I ensom majestet kom Ingrid Bøe Jacobsen opp oppløpet og tok nok en mesterskapstittel. Bak henne kom Berit Nordsæter Resell, foran Oda LaForce fra IF Frøy som også kjørte et fantastisk bra ritt. 

Junior-jentene fikk slippe ut på tre tøffe runder fem minutter etter senior-jentene, og det tok ikke lang tid før Kamilla Aasebø fra SK Rye hadde tatt igjen halen på senior-feltet. Gjennom hele rittet lå Rye-jenta alene i front, men slappet ikke av av den grunn. Med rundetider som matchet de aller beste senior-jentene imponerte Kamilla Aaaebø nok en gang, og tok en velfortjent seier etter en time sykling i Nilsbyen. Malin Karlsen fra Soon CK viste at hun mener alvor og tok tidlig et god grep om andreplassen, foran Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK på tredjeplass. Dette ble også rekkefølgen i mål, etter et krevende og glatt ritt. 

Vi gratulerer de nye norgesmesterne med velfortjente seiere! Imorgen er det kortbane på planen, med nye muligheter for alle ryttere. 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/66498#result:254921-926608-1250241-0-1-

Kvinner junior:

 1. Kamilla Aasebø, SK Rye
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Sara Bergsholm Hoven, Romeriksåsen SK

Kvinner senior:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 2. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 3. Oda LaForce, IF Frøy

Menn junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Sigurd Stubberud, Soon CK
 3. Mads Koritov, Romeriksåsen SK

Menn senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Mats Tubaas Glende, Soon CK
 3. Emil Hasund Eid, Kloppa Off Road Klubb / Hunton Hard Rocx

Skrevet av: Henriette Götz

Publisert: 27.05.2023

Kvinner senior

Kvinner senior

Kvinner junior

Kvinner junior

Menn senior

Menn senior

Menn junior

Menn junior