Godt lagarbeid i Fredsrittet

Course de la Paix GP Jeseniky, U23 Nations Cup Tsjekkia 3. – 6. juni

Vi stilte med følgende lag:

Idar Andersen, Jonas Iversby Hvideberg, Martin Bugge Urianstad, Søren Wærenskjold, Magnus Brynsrud og Ådne Holter.

Prolog 3,4 km:
Her viste Søren sin spisskompetanse og utklasset de andre med et vanvittig tempo på den teknisk krevende løypa inne i Jesseniky og vant med over 6 sekunder.
Norske plasseringer: 1. Søren, 9. Idar, 15. Jonas, 35. Ådne, 58. Martin, 102. Magnus.

1.etappe: 130,4 km
Her var målet å beholde ledertrøya til Søren og i utgangspunktet var dette en etappe der sannsynligheten for en massespurt var stor. Laget hadde god kontroll på de bruddene som gikk av gårde og til slutt ble det som ventet en massespurt. Ikke noen topp plasseringer for de norske, men vi beholdt trøya til Søren.
Norske plasseringer: 13.Idar, 15. Søren, 41. Jonas, 45. Ådne, 82. Martin, 105. Magnus

2.etappe: 116,6 km
Med to tøffe klatringer mot slutten av etappen og målgang på toppen av den siste stigningen på 10 km med en 7% i snitt, var det lagt opp til at sammenlagtfavorittene skulle vise seg frem. Vi hadde store forhåpninger til Idar, men etter at han veltet på første etappen, hadde han problemer med ryggen som resulterte i at han ikke var helt fit for fight. Nå var det Jonas og Ådne som satt med lengst av våre, men ingen av de klarte ikke å henge på de beste og ble nr. 13 respektive 17, drøye 2 min etter Italienske Filippo Zana som vant etappen.
Norske plasseringer: 13. Jonas, 17. Ådne, 43. Idar, 52. Martin, 70. Magnus, 90. Søren

3.Etappe: 167,9 km
På avslutningsetappen fikk vi se et veldig offensivt norsk lag som satset på en etappeseier. Etter et antall bruddforsøk der vi var godt representert, så det til slutt ut til å bli en sekstett som skulle gjøre opp om seieren. Vi satt med Idar, Ådne og Martin i gruppa og når det kun var 25 km igjen hadde de et forsprang på 2:30 foran feltet. Etter en vanvittig jakt fra feltet så minket muligheten for bruddet å holde unna. Dette innså Ådne, så han prøvde og klarte å slite seg løs fra gruppa. Først ble gruppa hentet og med kun 2 km til målstreken, så rant også håpet ut for Ådne som da ble tatt igjen. Jonas spurtet inn til en 6. plass. I sammendraget vant italienske Zana og vår beste ble Jonas på en 9. plass.
Norske plasseringer: 6. Jonas, 15. Martin, 25. Magnus, 32. Ådne, 45. Idar, DNF. Søren
Norske plasseringer sammenlagt: 9. Jonas, 15. Ådne, 43. Idar, 52. Martin, 70. Magnus, DNF. Søren.

Vi reiste fra Tsjekkia med en prologseier og ledertrøya i 2 dager, men vi møtte på sterk motstand og det er gledelig at alle nasjoner setter Nations cup rittene høyt på prioriteringslista. Når noen av de beste U23 syklistene fra hvert land stiller til start kan vi konstatere at det blir veldig høyt nivå på disse rittene.

Stig Kristiansen var leder i Fredsrittet.

 

Publisert 08.06.2021

 

Fem norske menn i front; Søren, Magnus, Jonas, Idar og Martin. Foto: Jan Brychta

Fem norske menn i front; Søren, Magnus, Jonas, Idar og Martin. Foto: Jan Brychta