Gode resultater og første pallplass til Suzanna Tangen i World Cup

I april og mai var landslaget i parasykling både i Sverige, Belgia og Tyskland for å konkurrere mot de beste parasyklistene i verden.

Turen startet i Arlanda, Sverige i «Swedish Paracycling Weekend» med konkurranser i fellesstart og tempo. I Sverige hadde vi med fire utøvere; håndsyklistene Suzanna Tangen (klasse WH4) og Christian Gyldenøhr (klasse MH3), og syklister på tilpasset tohjulsykkel med Kevin Touya og Isak Brenden (begge i klasse MC4).

Det norske laget dominerte på toppen av resultatlistene med 5 førsteplasser, 1 andreplass og 2 tredjeplasser. Dette var en viktig erfaring for laget, både for å ta poeng på rankingen og for å forberede seg til de kommende World Cup rittene i Europa.

Etter konkurransene i Sverige delte vi buss med det danske landslaget og kjørte til Ostend i Belgia, og den første World Cupen for parasyklister denne sesongen. Det var hele 380 utøvere fra 40 nasjoner representert. Alle de beste atletene deltok, og det sportslige nivået var meget høyt.

Vi hadde med tre utøvere i Belgia. Suzanna var veteranen på laget, som delte villig av sin erfaring med de to rookiene på landslaget, Kevin og Christian.

Det var her Suzanna tok Norges første podiumsplass i et World Cup på mange år i fellesstart, med tredjeplass. Løpet var taktisk og endte med en spurt finale. Suzannas konkurranse strategi var lagt allerede på treningssamling for en måned siden.

Christian kom til Belgia for å teste seg selv mot de beste håndsyklistene i verden. Han er fortsatt ny i sporten, så han var usikker på hvor nivået hans lå i forhold til de andre utøverne. Christian overrasket alle med å henge med i tetgruppen på seks av åtte runder i fellesstarten. Han lærte mye nytt om taktikk i praksis og motivasjonen fikk seg en skikkelig opptur.

Kevin var den yngste rytteren i sin klasse (5 år yngre enn neste), så hans ambisjon var å få erfaring. Han kjørte sterkt på tempoen, men dessverre slet han med smerter i fellesstarten.

Etter Belgia, dro Christian og Suzanna videre til Ezach i Tyskland for sin andre World Cup. Tempoen der var en mental utfordrende løype med bakker, men som begge våre utøvere klarte å forsere meget bra. Det ble 4. plass til Suzanna og 18. plass til Christian. På fellesstarten var Suzanna uheldig og fikk skikkelig utfordringer med sykkelen på starten av rittet. Hun kom seg videre og tok igjen en del ryttere, men endte på en for henne skuffende 9. plass.

Christian kjørte utrolig bra taktisk i sin fellesstart i en klasse med hele 44 andre ryttere. Han kjempet hele veien og kom seg opp mot ledelsen på de siste rundene. Det ble en spurtduell mot mål, og han endte på en strålende 10. plass.

Alt i alt var dette en svært vellykket tur med mange flotte resultater, i tillegg til gode minner og erfaringer å ta med seg videre. Det er veldig gøy å se utviklingen, og vi håper på flere slike oppturer utover i sesongen.

Jason Dyck var landslagsleder og May Britt Våland var med som støtteapparat i Sverige og Belgia.

Neste oppgave for paralandslaget blir EM i Østerrike 25.-29. mai, der Suzanna vil være på startstreken.

 

Publisert 19.05.2022

Utøvere og støtteapparat - like blide!

Utøvere og støtteapparat - like blide!

Jason og Christian på treningstur.

Jason og Christian på treningstur.

Håndsyklistene våre, Suzanna og Christian.

Håndsyklistene våre, Suzanna og Christian.

Klar-ferdig-køyr!

Klar-ferdig-køyr!