Gode resultater for landeveisjentene i Polen

I helgen kjørte landslaget kvinner elite landevei Princess Anna Vasa Tour i Polen.

Den første etappen var på fem runder av 22 km i en hektisk og småkupert runde. Laget leverer meget god kjøring underveis, er med på det meste som skjer av betydning og Amalie Lutro styrer laget godt underveis. Ingvild Gåskjenn prøver å gå for bakketrøya underveis og gjør en god jobb med, men det var en annen som var litt sterkere. De siste kilometerne er som alltid kaotiske og vi bommer litt inne på siste 2 km, men Malin Eriksen kjemper seg inn til en godkjent 10. plass. I tillegg veldig hyggelig at Camilla Rånes Bye vinner etappen for sitt lag Torelli.

På 2. etappe kjøres to runder av 50 km og tre avsluttende runder av 7 km. Mye av det samme som på første etappe. Med ca. 30 km igjen sitter vi godt i det med Emma Julie Dyrhovden i brudd med to andre, men det blir dessverre innkjørt med ca. 10 km igjen. Hektisk og kaotisk finale hvor Malin blir 10 på etappen, Ingvild 16 og Amalie 20.

3.etappe: 14 km tempo

Vår junior Ina Nakken kjører en god tempo og får en fin gjennomkjøring inn mot tempo VM, samt tar med seg god erfaring inn mot neste sesong.

Malin er uheldig og får tekniske problemer med temposykkelen rett før start og må bruke landeveissykkel. Hun mister nok en topp 10 plassering sammenlagt på dette.

Emma kjører en meget sterk tempo og blir nr. 5, og sammenlagt blir hun nr. 4.

Alt i alt godt fornøyd, jentene jobber godt sammen som lag, er positive og offensive og vi unngår uhell. En flott gjeng å være på tur med!

 

Neste tur blir VM om få dager – se uttak her

 

Carl Erik Pedersen
Landslagsleder kvinner landevei

 

 

Publisert 01.08.2023