Gode resultater av juniorjentene i Nederland

Årets første landslagsritt for junior jentene er gjennomført med EPZ Omloop van Borsele, et 3 dagers etapperitt med en tempo og to fellesstarter. Som alltid i kvinner junior ritt, er det en kamp som starter lenge før selve startskuddet går, med tidlig oppvarming, tidlig innskrivning og tidlig oppstilling på startstreken, gjerne 30-40 min før start for å få en god posisjon. Dette fordi det er 120 ryttere på start, og det er ofte de første 5-10 minuttene som er helt avgjørende for hvilken gruppe du havner i underveis. Det er rett ut på smale veier og sidevind hvor det veltes jevnt og trutt, som resulterer i et felt som er splittet opp i mange grupper. Det var totalt 7 norske jenter påmeldt, men dessverre ble Kamilla Aasebø syk dagen før, så da ble det 6 til start.

1.etappe: 14.2 km tempo, Matilde Skjelde kjører en meget god tempo under vanskelige forhold med sterk vind og blir nr. 8, Mia Gjertsen har en god tempo på gang, men velter dessverre stygt. De andre norske syklet på landeveissykkel og havner et stykke ned på resultatlisten, men tar med seg god erfaring videre.

2.etappe: her var det fullt kaos fra start og vi var dessverre innblandet i en del velt underveis. Mia imponerer og spurter inn til en meget sterk 4. plass med en kropp full av sår, Matilde kjører godt underveis og sitter fint med inn i første gruppe sammen med Martha og Mina. Amalie sitter fint med, men får teknisk på et uheldig tidspunkt hvor vi ikke klarer å få henne opp igjen i første gruppe. Regine får et brutalt møte med denne type sykkelritt med en tidlig velt, og deretter en kamp i bilkøen med masse god læring og erfaring. Matilde er 8 i sammendraget.

3.etappe: var mer vind igjen i dag og det ble mye splitter tidlig i rittet hvor vi har Matilde og Mia i første gruppe og resten i gruppe 2. Matilde kjemper knallhardt for en god sammenlagt plassering, og spurter inn til en sterk 12. plass i dag og blir 7 sammenlagt. Mia ble noe hindret i spurten, men sitter godt med hele dagen og viser god kjørestyrke.

Alt i alt godt fornøyd med de norske jentene, vi har jenter som kjemper i toppen og vi har jenter som lærer og høster erfaring.

Disse jentene var med på landslaget:

Matilde Skjelde, Lillehammer CK
Martha Stokkeland, Stavanger SK
Mina Mobråthen, Lillehammer CK
Amalie Jørgensen, Lillehammer CK
Regine Solhaug Hansen, Mosjøen OCK

I tillegg var Mia Gjertsen (og Kamilla Aasebø) med for sitt lag Team Rytger.

 

Carl Erik Pedersen
Landslagsleder kvinner landevei

 

Publisert 22.04.2024

Carl Erik med siste peptalk til jentene før start.

Carl Erik med siste peptalk til jentene før start.

Matilde Skjelde med sterk 7. plass sammenlagt.

Matilde Skjelde med sterk 7. plass sammenlagt.