Gode norske erfaringer i VM Pumptrack

Norge hadde med to deltakere i årets VM i Pumptrack. Håkon Fredrik Leinebø fra Sola BMX ble nr. 2 i VM-kvalik i Harstad tidligere i høst, og fikk dermed gratisbillett til mesterskapet i Chile. Annika Pettersen fra Gressvik BMX tok en tredjeplass i Harstad og var kvalifisert videre til VM. Mesterskapet gikk i Santa Fe Bike Park i Santiago.

Etter seeding fredag lå Annika på 17. og Håkon på 14. plass. Fra første runde under finalen lørdag klatret Annika opp til 13. plass og var dermed trygt innenfor de 16 beste som gikk videre. Håkon syklet seg opp til 12. plass og kom seg også trygt inn til 1/8 finale. Annika klarte ikke å avansere, for med skulder ut av ledd en uke før VM, så hun seg fornøyd med å nå 1/8-finale og bedre plassering enn i 2021.

Håkon følte seg rask og etter å ha avansert fra seeding til 1/8, følte han 1/4-finale var innen rekkevidde. Det gikk dessverre ikke som forventet og han fikk ikke like god fart som i foregående heat. VM sluttet dermed også der for Håkon. En erfaring rikere og med svært små marginer som skiller de 16 beste plasseringene, ser Håkon frem mot nye mesterskap i både Pumptrack og BMX.

Se mer om mesterskapet på Facebook – Red Bull UCI Pump Track World Championships | Facebook

Bildet øverst: Annika Pettersen


Publisert 21.11.2022

Håkon Fredrik Leinebø

Håkon Fredrik Leinebø

Fornøyde deltakere i VM Pumptrack

Fornøyde deltakere i VM Pumptrack

En fokusert Håkon Fredrik Leinebø

En fokusert Håkon Fredrik Leinebø