God utvikling for BMX-rytterne i Europacupene

Det var noen færre norske ryttere til start i Europacupen i Ravels helgen 30. april-1. mai enn på de tidligere Europacup rundene. Det var 5 ryttere som tok turen til Belgia sammen med tidligere landslagsrytter Marita Laksesvela, som stilte som trener for Norwegian Talent Team (utviklingslaget) og Club Team Norway.

I klassen gutter 15-16 år hadde vi med Marton Tveit og Jon Dennis Johannessen fra Sandnes BMX og Elias Casanovas Meland fra Sviland BMX. De kom seg til 1/8 finale begge dager, hvor Marton og Elias får 5. plass søndag og kvartfinalen glipper med et nødskrik.

Av juniorrytterne våre var Annika Pettersen fra Gressvik BMX med i LCQ (Last Chance Qualifier) begge dager. Hun gjør et godt forsøk i første sving søndag og lå i kvalifiserende posisjon til finale, men mistet en del fart og havnet bak. Martin Fatnes fra Klepp BMX gikk videre til 1/8 finale søndag.

Rytterne utvikler seg stadig og blir mer sikre for hver Europacup, etter to sesonger uten internasjonal matching.

Etter endt løpshelg tok 3 av rytterne turen til Dessel hvor EM BMX skal avholdes senere i sesongen. Det var bra å kunne benytte muligheten til å kjøre en økt som forberedelse til konkurranser senere i sommer.

Neste løp i Europacupen BMX er i Stuttgart, Tyskland allerede 14.-15. mai. Her er det påmeldt hele 18 ryttere både fra utviklingslaget og Club Team Norway.

Publisert 05.05.2022

Noen stemningsbilder fra BMX-gjengen i Belgia:

BMX-gjengen i Ravels

Fra v.: Jon Dennis Johannessen, Elias Casanovas Meland og Marton Tveit (15-16 år)