God stemning i løypa og på pallen i Terrengsykkelrittet

Stemningen var god både ute i løypa og på premiepallen på Skullerud under Terrengsykkelrittet og NM i maraton lørdag 28. mai.

Knut Røhme sikret seg NM-tittelen i menn senior, mens Hedda Brenningen Bjørklund sikret forsvarte fjorårstittelen i kvinner senior.

Knut Røhme fra Romeriksåsen SK kjempet lenge med klubbkamerat Ole Hem om NM-gullet, men opp den beryktede Fjeldstadbakken på den siste av de to rundene var Knut sterkest. I mål var forskjellen 2 minutter og 50 sekunder.

I kvinneklassen var Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK helt suveren. Hun kom i mål 27 minutter foran Miriam Sivertsen fra Sagene IF.

Terrengsykkelrittet som arrangeres av IF Frøy var NM også for Masters. Det var gledelig stor deltakelse og mange tøffe dueller i Østmarka. Her er vinnerne:

Katrine Cellus, CK Valdres (K 30-34)
Linda Karlsgot Hestvik, Sagene IF (K 35-39)
Linda Lønmo, Eiker CK (K 40-44)
Marianne Sandaker, Moss CK (K 45-49)
Camilla Hott, Ullensaker SK (K 50-54)
Tone Kristin Larsen. SK Rye (K 55-59)
Eivind Botten, Andebarkji TSK (M 30-34)
Erik Kay, Follo SK (M 35-39)
Per Kristian Kirkhus, Sandefjord SK (M 40-44)
Truls Veslum, Asker CK (M45-49)
Espen Aune, Stovnerkameratene (M 50-54)
Jan Olav Beitemyen, Lysaker SK (M 55-59)
Bjarne Lien, TVK (M 60-64)
Trond Overn, Raufoss & Gjøvik SK (M 65-69)
Hans Arentz, SK Rye (M 70-74)

Terrengsykkelrittet er en sykkelfest også for mosjonister. Over hundre deltakere var påmeldt i sportsklassene i år – av totalt 280 deltakere. Selv om det er mindre enn før pandemien gir det et grunnlag for å få flere i årene fremover at så mange tok utfordringen stiene i Østmarka gir.

Den legendariske Utforprisen var tilbake i Terrengsykkelrittet 2022. I år ble prisen vunnet av Anette Røssum Bastnes fra Aron SK og Fredrik Haraldseth fra Asker CK.

Her er resultater fra de aktive klassene i Terrengsykkelrittet:

Terrengsykkelrittet 2022 – NC Maraton (eqtiming.com)

Her er resultater fra turklassene i Terrengsykkelrittet:
Terrengsykkelrittet 2022 – Sport (eqtiming.com)

Bildet øverst:
Latteren satt løst under premieseremonien for kvinner elite. NM-vinner Hedda Brennengen Bjørklund hadde sølvvinner Miriam Sivertsen til venstre og bronsevinner Celine Gees Solheim til høyre. Foto: Tobias Strøm

Tekst: Jørn Michalsen

Publisert 30.05.2022

 

 

Knut Røhme tok NM-trøyen i senior elite. Til venstre sølvvinner Ole Hem og til høyre bronsevinner Tormod Weydahl fra Ottadalen SK. Foto: Tobias Strøm

Knut Røhme tok NM-trøyen i senior elite. Til venstre sølvvinner Ole Hem og til høyre bronsevinner Tormod Weydahl fra Ottadalen SK. Foto: Tobias Strøm

Marianne Sandaker fra Moss CK var raskest i Masters kvinner 45-49 år. Foto: Tobias Strøm

Marianne Sandaker fra Moss CK var raskest i Masters kvinner 45-49 år. Foto: Tobias Strøm