God jul til Sykkel-Norge!

Et begivenhetsrikt, hektisk, og minnerikt sykkelår går mot slutten, der adventstiden for mange gir rom for refleksjon i påvente av juleferien, som gir oss muligheten til å vise takknemlighet og ikke minst etterlengtet tid sammen med våre nærmeste.

Det å prestere på topp og over tid krever ustanselig hardt og målrettet arbeid over tid.  Både opp og nedturer er en naturlig del av hverdagen vi alle møter, enten vi er utøvere, trenere, ledere, foreldre/støttespillere, forbundsansatte, styremedlemmer, eller andre ildsjeler. Vi vil nok en gang trekke frem og takke alle som står på for dette fantastiske fellesskapet vi har skapt. Dette er utvilsomt grunnfjellet i Norsk sykkel, og det gir oss energi til å jobbe videre mot nye mål.

Det er derfor naturlig å være stolt over egen organisasjon og administrasjon, og ydmyk for det arbeidet som legges ned. Det er ikke til å legge skjul på at 2023 også har vært et krevende år, på mange måter, og det er viktig for oss å fremheve arbeidet generalsekretær Kjersti Størset og hennes stab legger ned.  Innsatsen settes stor pris på, og preges av stor entusiasme, kunnskap og positivitet.  Positivitet og framsnakking er nødvendig, spesielt i en tid der organisasjonen utfordres på flere områder, ikke minst økonomisk og organisatorisk.  Organisasjonen må rigges for å treffe bedre med tilgjengelig ressurser, og den pågående strategiprosessen fokuserer på både kortsiktige behov og mer langsiktige strategiske føringer for utvikling av NCF.  Forbundsstyret ønsker å gi honnør for den grundige jobben som er gjort så langt, og videre arbeid og involvering fram mot forbundstinget i mars 2024.

Sykkelsporten har også dette året hatt mange sportslige oppturer, og vi har vært godt representert i mediene. Å gi en komplett oversikt i en kort julehilsen er vanskelig og vil kreve mye spalteplass, men det kommer i årsberetningen. Det er uansett vanskelig å komme utenom Uno-X, som det aller første norsk-eide laget på startstreken i Tour de France. I tillegg hadde vi to kvinnelag i Tour de France Femmes, Team Coop Hitec Products og Uno-X. Landslagene har også slått til med hele åtte mesterskapsmedaljer i 2023, og det er juniorer som har stått for over halvparten av dem. Vi skal heller ikke glemme at våre mastere tok syv medaljer i VM Gran Fondo, to medaljer i VM Gravel og en medalje i VM Terreng. Vi ser også en god utvikling i våre mindre grener, der mye betales av egen lomme, og utøvere kommer stadig nærmere finaler og topp-plasseringer.  Og ikke minst, det er på klubbnivå at grunnlaget legges for både lek og konkurranser, og vi vil takke alle dere som står på for at barn, ungdom og voksne får et godt og trygt miljø å være i.

I 2024 tror og håper vi på enda flere oppturer for sykkelsporten – ikke minst gleder vi oss til OL i Paris. Vår andre innendørs velodrom åpner 13. januar, og dette gir flere muligheter for sykkelsporten og banesykling, der det ble satt totalt 8 nye norske rekorder under NM på Sola sist helg. I skrivende stund holdes det kurs, møter og samlinger i Asker velodromen, og vi gleder oss til liv og røre i hallen fra januar.

På vegne av Norges Cykleforbund ønskes alle klubber, regioner, utøvere, trenere, ledere, kommissærer, tillitsvalgte, øvrige ildsjeler, sponsorer, samarbeidspartnere, støttespillere og medlemmer en trygg, fredfull og hyggelig julehøytid sammen med deres nære og kjære. Vi ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

 

Styret i Norges Cykleforbund

 

Publisert 14.12.2023