Fra kommissær til gullvinner i terreng-NM

Pål Gulliksen startet NM i terrengsykling som kommissær – og avsluttet den som norsk mester!

Veldig mange i sykkel-Norge kjenner Pål gjennom hans virke som kommissær i flere tiår. Alltid hyggelig, alltid hjelpsom og alltid rettferdig. Han er en syklingens gentleman.

Nå har han fylt 70, og kan dermed ikke lenger virke som nasjonal kommissær, selv om han kan fortsette i andre kommissærroller. Bedre tid har gitt han inspirasjon til å gjøre comeback som aktiv syklist. I fjor høst tok han kurs og akkreditering på bane, og i vår har han deltatt i flere terrengritt.

På Lillehammer var han kommissær under de første rittene, men dro på seg IF Frøy-drakten og stilte som deltaker i klassen 70+ under søndagens kortbaneritt.

Det endte med norsk mesterskap, gullmedalje og NM-trøye. Nå er det ingen hemmelighet at Pål var eneste deltaker i eldste Masters-klasse, men det forringer ikke prestasjonen. Å ta opp aktiv sykling og konkurrere etter nesten 20 års opphold, er en prestasjon som fortjener respekt. Dessuten viser dette at det aldri er for sent å ta opp syklingen igjen.

Selv er Pål Gulliksen en av mange som har hatt glede av syklingen. Han stiller alltid opp, enten som kommissær eller som funksjonær i IF Frøys ritt. Tidligere var han også sentral i klubbens satsing på kontinentallag på landevei.

– Syklingen har gitt meg mye glede, og jeg er glad for å være med i sykkelfamilien, sier Pål ofte.

Sykkelfamilien bør være like takknemlig for å ha ildsjeler som Pål i sin midte.

Tekst: Jørn Michalsen

Foto: Jan Strøm Aasgaard

 

Publisert 20.06.2022

Fra lagledermøte i NM på Lillehammer

Fra lagledermøte i NM på Lillehammer

Pål på pallen!

Pål på pallen!