Første Para banesamling gjennomført på Sola Arena!

Den aller første banesamlingen for parasyklister på Sola Arena ble gjennomført 12.-14. november med 5 utøvere. Vi ønsket å introdusere våre parautøvere til banesporten og lære dem basiskunnskaper på velodromen. Deltakerne var tre utøvere i CP og et nytt tandem team. Alle utøverne viste stor entusiasme og potensiale, og hadde det veldig gøy på banen.

Velodromen på Sola er et godt miljø å være i, da alle syklister kan kjøre sammen. Da får vi en mye bedre team-følelse i gruppa. Treningen ble ledet av May Britt Våland, som har mye erfaring som baneutøver selv, og som tandem pilot i Paralympics. Jason Dyck, som er landslagstrener for parautøverne våre, var også med som ivrig støtte på samlingen.

Banesykling er en stor disiplin innen parasykling, og det er mange muligheter for å konkurrere inkludert VM og Paralympics. Det er viktig å utvikle en god plan for parasykling på bane, da dette åpner for mange flere konkurranser og muligheter til å vinne medaljer. Banesykling innen paraidretten er åpen for alle med spesialtilpasset tohjulsykkel og tandemsykkel.

Vi gleder oss allerede til flere samlinger og konkurranser for parautøvere på bane i tiden som kommer!

 

Gøy på velodromen!

Gøy på velodromen!

Kyndig veiledning av May Britt og Jason.

Kyndig veiledning av May Britt og Jason.