Første NM i Pumptrack gjennomført i Sandnes

Et historisk første norgesmesterskap ble arrangert i et samarbeid mellom klubbene Sandnes BMX og Sviland BMX lørdag 18. juni. Arrangementet ble lagt til pumptracken i Sandvedparken i Sandnes. Til tross for at start av NM pumptrack kun var noen få timer etter NM BMX, deltok mange på begge arrangementene.

Pumptrack ritt foregår mot klokka med to innledende kvalifiseringsrunder hvor beste tid fra disse runene vil bli stående. Fra disse kvalifiseringsrundene går 16-raskeste videre til finaler. Her blir det nye runs på tid hvor man har en sjanse hver til å sette en tid og den raskeste halvparten av klassen går videre til neste runde. Dette foregår helt til finalen hvor det til slutt kåres en vinner.

Kveldens NM klasser var menn og kvinner 17+ og master. I klassen menn 17+ ble Håkon Fredrik Leinebø fra Sola BMX ble kåret til norgesmester på tiden 25,64 sekunder i finalen hvor han slo Moss BMX syklist Sixten Emil Mørch Simonsen som kom inn på 26,13 sekunder. Tredjeplassen i klassen gikk til Niklas Halvorsen fra Moss BMX.

I kvinner 17+ tok Annika Pettersen (Gressvik BMX) sin andre norgesmestertittel for dagen etter å ha slått Marita Laksesvela (Sandnes BMX) i finalen. Det var jevnt i finalen og det var under en tidel som skilte. Vilde Sofie Svendsen fra Råde BMX fikk tok bronsen.

Norges Cykleforbund gratulerer alle vinnere det første pumptrack norgesmesterskapet og takker Sandnes BMX og Sviland BMX for et flott arrangement.