Første NC helg på landevei vel gjennomført

Tross mye usikkerhet inn mot helgen ble det gjennomført Norgescup landevei 5.-6. juni. Været i Trøndelag var fint og det lå godt an til en fartsfylt helg på Skatval. Helgen besto av en 13km tempo på lørdagen og fellesstart på søndagen (unntatt M Junior som hadde begge ritt lørdag). Gratulerer til arrangør, rittleder, arrangørstab, kommissærer, vakter, utøvere og støtteapparat for vel gjennomført ritt.

M Junior

Lørdag 5. juni begynte med tempo for M Junior hvor det ble en tett kamp mellom Trym Holther fra Smaalenene SK og Trym Brennsæter fra Glåmdal SK hvor det i mål skilte 5 sekunder i favør først nevnte. Stian Edvartsen-Fredheim, også fra Glåmdal SK, fikk 3. plassen 35 sekunder bak vinneren.

Fellesstarten til M Junior ble avholdt senere samme dag. Her ble det kjørt 6 runder med høyt tempo og offensiv kjøring. Glåmdal SK rytter Stian Edvartsen-Fredheim kom seirende alene til mål 42 sekunder foran Ola Sylling (Ringerike SK). Morthen Baksaas (Asker CK) kom i mål som nummer 3, 1:52 bak vinnere.

K Junior

Amalie Christensen fra Lillehammer CK vant tempoen i klassen K Junior 1:31 foran Line Kristiansen fra Ringerike SK. Celine Braaten fra SK Rye tok 3. plassen 1:36 bak vinnertiden.

K junior sin fellesstart ble kjørt i samme felt som K senior og det ble kjørt 4 runder. Det ble kjørt hardt for juniorene og Amalie Christensen (Lillehammer CK) tok til slutt seieren 10 sekunder foran Camilla Rånes Bye fra arrangørklubben IL Stjørdals-Blink. Emma Risnes vant spurten om 3. plassen foran Eline Skjevdal (Follo SK). Som vinner begge dager leder Amalie Christensen Norgescupen sammenlagt for K junior.

K Senior

Tempo for K senior ble vunnet av Anne Dorthe Ysland (Coop – Hitec Products) 32 sekunder foran Ane Iversen fra Kristiansands CK. Elise Marie Olsen fra Drops ble nummer 3, 36 sekunder bak Ysland.

Fellesstarten til K senior ble kjørt med et høyt tempo og mye støting underveis. Rittet ble vunnet av Anne Dorthe Ysland (Coop – Hitec Products) i et spurtoppgjør med Elise Marie Olsen (Drops). Ingrid Lorvik (CK Victoria) kom alene inn 6 sekunder etter og tok den siste pallplassen. Ysland leder Norgescupen sammenlagt etter å vunnet begge helgens ritt.

1. Ysland, Anne Dorthe Gauldal SK/Coop – Hitec
  2. Iversen, Ane Kristiansands CK
  3. Olsen, Elise Marie Lillehammer CK/Drops

2. Olsen, Elise Marie Lillehammer CK/Drops
  3. Lorvik, Ingrid CK Victoria

M Senior

Tempo M senior ble vunnet av Øyvind Brekke Fløtten (Ringerike SK) som slo Jon-Anders Bekken med 15 sekunder. Asbjørn Slagtern Fjellvåg ble nummer 3, 24 sekunder bak.

Fellesstarten ble kjørt i et høyt tempo med mange små bruddforsøk. Rittet endte tilslutt opp i en massespurt hvor IK Hero sin Magnus Frydenlund kom best ut og vant. Vegard Stokke (Development Team DSM) tok 2. plassen og Tobias Halvorsen (Kristiansands CK) ble nr. 3. Etter fellesstarten tok Frydenlund over ledertrøyen i Norgescupen fra Brekke Fløtten.

1. Fløtten, Øyvind Brekke Ringerike SK
  2. Bekken, Jon-Anders Tønsberg CK
  3. Fjellvåg, Asbjørn Slagtern Asker CK

1. Frydenlund, Magnus IK Hero
  2. Stokke, Vegard Glåmdal SK/Development Team DSM
  3. Halvorsen, Tobias Kristiansands CK

Det var med en parasyklist i NorgesCupen fra Brumunddal SK. Han kjørte og vant i klasse Para C4 og heter Isak Brenden. Flott at han deltok, og vi håper flere parasyklister tar turen i neste NorgesCup ritt.