Første internasjonale Sykkelkross ritt i Norge

I helgen arrangerte Asker CK sykkelcrossrittene Føyka Kross. Dette var ritt nummer en og to i Norgescup Sykkelkross og begge ritt hadde UCI status med kategori C2. Det var første gang Norge arrangerte et internasjonalt ritt i Sykkelkross.

På lørdag var det fine forhold hele dagen og det ble kjørt hardt i alle klasser. På søndag derimot kom uværet, som ga rytterne noen ekstra utfordringer. Det ble da ekstremt vått og gjørmete. Likevel var dette en god start på sykkelkross sesongen, med god internasjonal deltakelse, sett i forhold til antall startende. Takk til Asker CK for godt gjennomført arrangement.

Det var 16 deltakere i Menn Senior, og halvparten av disse var utenlandske ryttere. Belgieren Len Dejonghe vant begge dager, med Mats Tubaas Glende fra Soon CK i hælene. Mats fikk derfor den gule trøya etter helgens gode resultater.

I juniorklassen menn var det Martin E. Farstadvoll fra IF Frøy som vant lørdagens ritt, foran danske Daniel Weis Nielsen. I søndagens ritt ble det seier til Weis Nielsen og Farstadvoll ble nr. 4 etter to Askerværinger, Fredrik Fjærli og Sebastian Veslum. Det holdt allikevel til ledelse og gul trøye i NorgesCupen for Farstadvoll.

Det ble en belgier som tok seieren også i klasse damer elite lørdag. Mie Bjørndal Ottestad fra Asker CK/Andy Schleck ble nr. 2 etter vinner Suzanne Verhoeven. De to byttet plass på søndagens ritt, der Mie vant NC-rittet og har nå ledelsen i NorgesCupen Sykkelkross. Åshild Tovsrud, også hun fra Asker CK, ble nr. 3 begge dager.

I juniorklassen damer var det to deltakere med – en fra Norge og en fra Sverige. Alma Johansson fra Tormans Acrog ble vinner begge dagene. Madeleine Isabelle Bakkeli Götz fra IF Frøy ga jernet, og hun leder nå NorgesCupen i sin klasse. I tillegg ble det arrangert ritt for Masters og ungdom.

Bildet øverst: Mie Bjørndal Ottestad

Resultater finner dere her:

Lørdag: https://live.eqtiming.com/57931#result

Søndag: https://live.eqtiming.com/57934#result

 

Neste NC-helg i Sykkelkross blir arrangert 16.-17. oktober i Oslo av IF Frøy.

 

Publisert 04.10.2021

K-junior Madeleine Isabelle Bakkeli Götz (og Samir er selvsagt med der det skjer)

K-junior Madeleine Isabelle Bakkeli Götz (og Samir er selvsagt med der det skjer)

Mats Tubaas Glende

Mats Tubaas Glende

K-senior Mie Bjørndal Ottestad

K-senior Mie Bjørndal Ottestad

Martin E. Farstadvoll

Martin E. Farstadvoll

M-senior Mats Tubaas Glende

M-senior Mats Tubaas Glende

M-junior Martin E. Farstadvoll

M-junior Martin E. Farstadvoll