Flott start på terreng-sesongen i Vigrestad

I helgen var det endelig klart for sesongstart og Vigrestad SK inviterte i år igjen til Simplicity Terrengsykkelfestival. Rett over 200 ryttere var påmeldt og fredag ettermiddag ankom deltakere fra fjern og nær, klare for å tråkke i gang årets terreng-sesong.

Lørdag morgen viste gradestokken nesten ti grader og solen varmet i det jenter og gutter fra seks til ti år stod klare på startstreken. Til tross for at klokken ikke var mer enn 09:35, sprudlet de av energi, med store smil om munnen. 15 ivrige syklister tråkket ut på asfalten før de syklet inn i skogen og fikk prøvd seg på sti i den grønne løypen.

For resterende ryttere var det tempo på planen den solfylte lørdagen. Det vil si at rytterne startet én og én med 20 sekunders mellomrom, og kjørte én runde alt de kunne i de gitte løypene. Jenter og gutter fra elleve til 14 år kjørte blå løype, og her var det ingen som sparte på kruttet. Rundt 15 minutter etter start spurtet de opp det lange asfaltstrekket mot målstreken, og det var tydelig at de hadde gitt alt!

Rett før klokken 12 samlet publikum seg langs løypene for å heie frem landets aller beste terrengsyklister, og det var klart for menn elite. Knut Røhme fra Romeriksåsen SK fikk æren av å starte ballet og satte i gang i en voldsom fart. Eliten hadde 30 sekunders startintervaller, og et halvt minutt bak Knut kom Ole Sigurd Rekdahl fra Halden CK / KMC MTB Racing Team i ny drakt. Deretter kom Erik Hægstad fra Lillehammer CK / Lapierre Mavic Unity, etterfulgt av Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Off Road Klubb, Sondre Rokke fra IF Frøy og førsteårs senior Martin Eckmann Farstadvoll, også fra Oslo-klubben. Etter rett rundt 17 minutter full pinne, skilte det under ett sekund mellom andre og tredjeplassen. Martin Eckmann Farstadvoll yppet med de erfarne seniorene og tok andreplassen foran Eskil Evensen-Lie. Det var likevel ingen som var i nærheten av dagens seiersherre, Knut Røhme. Med en soleklar seier krysset han målstreken med en tid som var over halvminuttet raskere enn nærmeste konkurrent og fikk en knallstart på årets NorgesCup med seier og gul trøye. Martin Eckmann Farstavoll fikk den hvite ledertrøyen, trøyen for den beste u-23 rytteren i eliteklassen.

Like etter startet junior herrene. Fjorårets vinner av NorgesCupen, Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb er for tiden ranket som verdens beste juniorrytter i XCO, altså rundbane, og var først ut blant juniorene på tempoen. Et halvt minutt etter, satte Jonas Kind Høydahl fra Sande SpKl Sykkel ut på sin runde. Deretter startet Sigurd Stubberud fra Soon CK før Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer CK. I juniorklassen var det noe tettere i toppen, og det var under 15 sekunder som skilte de tre første. Sivert Ekroll startet NorgesCup-sesongen med nok en seier, og syklet 10 sekunder fortere enn Sigurd Stubberud. Jonas Kind Høydahl ble nummer tre, fire sekunder bak Soon-rytteren på andreplass. Dagens seiersherre leder også cupen sammenlagt og får den gule trøyen som synlig bevis.

Med startnummer 201 var det Ingrid Bøe Jacobsen fra Halden CK / Team Massi som var første kvinnelige seniorrytter ut på den røde runden. Halden-jenta sparte ikke på kreftene ut fra start. Bak henne startet Hedda Brenningen Bjørklund fra Lillehammer CK, foran Sigrid Andrea Fløgstad fra Moss CK, Oda LaForce fra IF Frøy, Helena Nyhus fra samme klubb og Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK. Jentene ga alt, og det var til slutt Ingrid Bøe Jacobsen som passerte målstreken etter kortest tid, 15 sekunder raskere enn Hedda Brenningen Bjørklund. Oda LaForce kapret den siste pallplassen under årets første NorgesCup-ritt. Ingrid Bøe Jacobsen får derfor starte sesongen på samme måte som hun avsluttet forårets, nemlig ikledd den gule ledertrøyen. Hedda Brenningen Bjørklund fikk den hvite u-23 trøyen.

I juniorklassen var det ti jenter påmeldt. Først ut var Lisa Kristine Jorde fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb, foran Linn Eigebrekk fra Mandal CK, Malin Karlsen fra Soon CK, Hedda Steine Gulholm fra Follo SK og Madeleine Isabelle Bakkeli Götz fra IF Frøy. Juniorjenta som var suveren gjennom hele fjorårets sesong, viste styrke og kjørte fortest av samtidige startende jenter i rød løype, og kjørte på 20 minutter og 13 sekunder. Mellom andre og tredjeplassen skilte det 12 sekunder, og dagens nest raskeste junior var Malin Karlsen, foran Linn Eigebrekk.

 

På søndag var det klart for rundbane for alle klasser. Gjennom natten hadde det regnet godt, men løypene var fortsatt relativt tørre og regnet gjorde få forandringer. En vindfull morgen sørget for at også asfalten tørket fort. Jubelen og heiaropene var høye langs den grønne løypen når de yngste satte i gang på sine runder i grønn løype, minst like blide og gira som i går.

Klokken elleve var det klart for menn elite, og 25 ryttere stod på startstreken. I det startskuddet gikk startet kampen om posisjonene inn på første stiparti, og med brede skuldre var farten høy oppover første asfaltstrekke. Eliten skulle kjøre fem lange runder, og etter en runde var det allerede blitt en del vann mellom båtene og stor strekk i feltet. Gårsdagens vinner Knut Røhme hadde allerede opparbeidet seg en god luke ned til jagende Erik Hægstad og Eskil Evensen-Lie. Bak de to var det blitt noen sekunder ned til Martin Eckmann Farstadvoll og Ole Rekdahl. Det var også gøy å se Petter Fagerhaug fra Gjerdrum IL tilbake på start, og i gruppe med de to jagende u-23 rytterne. Til tross for iherdige forsøk på å tette luken til Knut Røhme, krysset rytteren fra Romeriksåsen SK målstreken først og tok med det sin andre seier denne helgen. Bak han hadde Eskil Evensen-Lie fått en luke på Erik Hægstad, som ble nummer to og tre på helgens rundbaneritt.

Fem minutter etter menn elite ble juniorene blåst i gang. Gårsdagens fire beste ryttere, Sivert Ekroll, Sigurd Stubberud, Jonas Kind Høydahl og Birk Strand Rønnestad fikk tidlig en luke ned til resten. Også blant juniorene var farten høy, og det tok ikke lang tid før de hadde tatt igjen halen på elite-feltet. Etter 1 time og 13 minutter var det Sivert Ekroll som først var ferdig med sine fire runder, og startet dermed NorgesCupen med to av to mulige seiere. Like bak kom Birk Strand Rønnestad som hadde fått en god luke ned til Jonas Kind Høydahl som sikret seg siste plass på pallen denne helgen.

Når klokken ble 13:00 startet alle resterende kvinner, det vil si både senior, junior, 15-16, master og sport. Også her hørte man hjul som kom borti hverandre i det startskuddet gikk og kampen om posisjonene var i gang. Lisa Kristine Jorde tok tidlig ledelsen og det var ingen som klarte å følge hennes tempo. Luken ble større og større gjennom hele rittet, og til tross for dette fortsatte juniorjenta å pushe. Ingrid Bøe Jacobsen var nærmeste rytter, med god luke videre bakover til Hedda Brenningen Bjørklund og Berit Nordsæter Resell. Et trøblete ritt satte en stopper for nok en pallplass på Hedda Brenningen Bjørklund, og Sigrid Andrea Fløgstad kjørte seg opp på en god tredjeplass. Blant seniorjentene var det både juniorer og 15-16 åringer som kjørte knallgode ritt. Lisa Kristine Jorde tok en overlegen seier i juniorklassen, foran Malin Karlsen og Linn Eigebrekk som kjørte inn til andre- og tredjeplass. Når juniorene gikk i mål gjenstod det fortsatt én runde for seniorene, og etter en og en halv times ritt-tid kom Ingrid Bøe Jacobsen i mål til helgens andre seier og viser god form. Andreplassen gikk til Berit Nordsæter Resell, mens Sigrid Andrea Fløgstad sikrer seg tredjeplassen.

Vi kan trygt si at årets sesongstart ble en suksess, med en profesjonell arrangør, raske og utfordrende løyper, og ikke minst, spente og motiverte ryttere. Neste runde NorgesCup arrangeres 5-7 mai på Langsettløkka i Oslo og vi håper å se dere alle der!

 

 

Resultater lørdag:

Kvinner Junior:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Kvinner Senior:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 2. Hedda Brenningen Bjørklund, Lillehammer CK
 3. Oda LaForce, IF Frøy

 

Menn Junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Sigurd Stubberud, Soon CK
 3. Jonas Kind Høydahl, Sande SpKl Sykkel

 

Menn Senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Martin Eckmann Farstavoll, IF Frøy
 3. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Off Road Klubb

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/66033#result:252928-917098-1234534-1-1-

 

Resultater søndag:

Kvinner Junior:

 1. Lisa Kristine Jorde, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Malin Karlsen, Soon CK
 3. Linn Eigebrekk, Mandal CK

 

Kvinner Senior:

 1. Ingrid Bøe Jacobsen, Halden CK / Team Massi
 2. Berit Nordsæter Resell, Lillehammer CK
 3. Sigrid Andrea Fløgstad, Moss CK

 

Menn Junior:

 1. Sivert Ekroll, Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb
 2. Birk Strand Rønnestad, Lillehammer CK
 3. Jonas Kind Høydahl, Sande SpKl Sykkel

 

Menn Senior:

 1. Knut Røhme, Romeriksåsen SK
 2. Eskil Evensen-Lie, Kloppa Off Road Cykleklubb
 3. Erik Hægstad, Lillehammer CK / Lapierre Mavic Unity

 

Link til resultater: https://live.eqtiming.com/66034#result:252945-917135-1234574-1-1-

 

Skrevet av: Henriette Götz

Bilder: Jan Aasgaard

Publisert: 25.04.2023

 

Pallen lørdag kvinner junior

Pallen lørdag kvinner junior

Pallen lørdag menn junior

Pallen lørdag menn junior

Pallen lørdag kvinner senior

Pallen lørdag kvinner senior

Pallen lørdag menn senior

Pallen lørdag menn senior