Finn tok Birken-merke nummer 22 – med kreft

Finn Aslaksen tok sitt 22. Birken-merke på 24 starter lørdag. Årets prestasjon var kanskje den beste – Finn syklet nemlig med kreft.

IF Frøy-rytteren fyller 70 år i neste måned og kom i mål på 4.31.45. Med det klarte han merket for 22 gang. Selv om tiden var ca. en time dårligere enn tidligere resultater, har han all grunn til å være fornøyd.

Det er to år siden kreften rammet, og han har vært gjennom både operasjon, cellegiftbehandling og hormonbehandling. Han har fått beskjed om at kreften neppe forsvinner, men behandling og trening holder den i sjakk.

– Jeg forsøker å trene tre-fire ganger i uka, men de bakkedragene jeg før sykdommen brukte ti minutter på, må jeg nå ha 12-13 minutter for å gjennomføre. Jeg trener også mye intervall. Rikshospitalet i Danmark har en teori om at slik trening bremser utviklingen av kreften, og for meg ser det ut til å være slik, sier Finn Aslaksen.

Han trener intervaller jevnlig, og er alt i gang med forberedelsene til neste års ritt.

– Om sykdommen ikke blir verre, regner jeg med å være på plass til start 25 i 2023, sier han.

Han bruker Birken som motivasjon, og setter også pris på det sosiale bussen fra Frøy skaper.

– Dette opplegget er fabelaktig. Vi sover oss opp til start, og har det hyggelig med pizza på Lillehammer før vi drar ned.

Norges Cykleforbund er imponert og gratulerer Finn med vel gjennomført Birkebeinerritt. Dette er et eksempel til etterfølgelse. Imponerende er også unggutten Jørgen Nordhagens seier i eliteklassen. Junioren satser landevei i Lillehammer CK, men satte hele terrengeliten på plass i helgen i sitt første Birkebeinerritt. Litt mer drevne Ingrid Lorvik (34) fra CK Victoria tok sin andre seier på rad i kvinnenes eliteklasse.

Vi gratulerer også alle som på sitt nivå kom seg igjennom en krevende løype fra Rena til Lillehammer i helgen!

Foto: Sportograf.com

Publisert 01.09.2022